תוצאות מעורבות למתן ספירונולקטון אחרי אוטם שריר הלב (NEJM)

מתן שגרתי של ספירונולקטון למטופלים לאחר אוטם שריר הלב לא הפחית אף אחת מהתוצאות העיקריות שנבדקו, אך עשוי להפחית אי ספיקת לב, וכשנבדקו מטופלים שדיווחו שלא הפסיקו את הטיפול, כן היה שיפור בחלק מהתוצאות

מתן שגרתי של ספירונולקטון למטופלים לאחר אוטם שריר הלב (MI) לא הפחית אף אחת מהתוצאות העיקריות שנבדקו בניסוי CLEAR SYNERGY (OASIS 9). עם זאת, הוצע כי האנטגוניסט לקולטן המינרלוקורטיקואידי עשוי להפחית התפתחות אי ספיקת לב חדשה או החמרה, ובנוסף, למרות שבניסוי היה שיעור גבוה של הפסקת טיפול תרופתי, ניתוח נתונים של מטופלים שכן היו מטופלים הצביע על יתרון של ספירונולקטון בשתי תוצאות עיקריות שנבדקו. המחקר הוצג בכנס איגוד הלב האמריקאי (AHA) בשיקגו, ופורסם במקביל ב-New England Journal of Medicine.

"יש להתייחס לניתוח הנתונים על מטופלים שכן טופלו כניתוח המייצר השערות, וחשוב לציין כי שיעור הפסקת התרופה בניסוי היה גבוה מכפי שציפינו", אמר החוקר הראשי של המחקר, והוסיף כי "אני חושב שלתרופה נסבלת יותר, אולי פיננרון, יש סיכוי טוב יותר להראות השפעה". סוגיה חשובה נוספת היא שהניסוי הוא ניסוי של התקופה המודרנית, וכעת הטיפול התרופתי באוטם טוב מאוד גם ככה, הוא ציין ואמר כי "במהלך 20 השנים האחרונות, התוצאות לאחר אוטם השתפרו פלאים, ושיעור האירועים היה נמוך מהצפוי בניסוי זה, מה שהופך למאתגר יותר להראות הבדל בטיפול בתרופה חדשה".

הניסוי גם חקר את ההשפעה של קולכיצין, טיפול אנטי דלקתי, באותה אוכלוסייה. התוצאות של זרוע זו של הניסוי, שהוצגו במפגש האחרון של Transcatheter Cardiovascular Therapeutics, לא הראו תועלת לטיפול עם קולכיצין. המחקר בא על רקע ניסוי EPHESUS, שבו בקרב מטופלים עם אוטם שריר הלב חריף עם אי ספיקת לב, eplerenone, אנטגוניסט לקולטן מינרלוקורטיקואידי, הוכח כמועיל עם ירידה של 15% בתמותה.

לכתבה ב-medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה