יעילות ובטיחות בטמיגה בילדים ומתבגרים עם פעילות-יתר של שלפוחית השתן (Cent European J Urol)

במאמר שפורסם בכתב העת Central European Journal of Urology מדווחים חוקרים מקולומביה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול מונותרפי ב-Mirabegron (בטמיגה) מהווה אפשרות בטוחה ויעילה להקלה על תסמיני פעילות-יתר של שלפוחית השתן עמידה לטיפול או באלו עם אי-סבילות טיפול אנטי-מוסקריני.

מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע את הבטיחות והיעילות של בטמיגה להקלה על תסמינים בדרכי השתן בילדים עם פעילות יתר של שלפוחית השתן אשר לא הגיבו לטיפולים אחרים. לצורך כך החוקרים השלימו חיפוש שיטתי במאגרי MEDLINE, EMBASE, Cochrane Central Register of Controlled Trials ו-LILACS לזיהוי מחקרים שבחנו את היעילות ובטיחות של בטמיגה בשיפור תסמינים בדרכי השתן בילדים ומתבגרים עם פעילות-יתר של שלפוחית השתן עמידה לטיפול.

הסקירה כללה שלושה מחקרים שדיווחו על תוצאות הטיפול במינונים שונים של בטמיגה כתכשיר יחיד בילדים ומתבגרים. כל המחקרים לא כללו קבוצת ביקורת להשוואה אל מול קבוצת הטיפול בבטמיגה.

מהנתונים עולה כי טיפול בבטמיגה כתכשיר יחיד הוביל לשיפור תוצאים אובייקטיביים וסובייקטיביים בילדים עם פעילות-יתר של שלפוחית השתן על-רקע אידיופטי עם עמידות לטיפול קודם או אי-סבילות טיפול אנטי-מוסקריני. במחקר משנת 2016, שיעורי ההיענות לטיפול עמדו על מעל 90% והטיפול נמצא בטוח ויעיל להקלה על אי-נקיטת שתן משנית לפעילות-יתר של שלפוחית השתן. במחקר משנת 2019, 70% מהילדים שטופלו בבטמיגה חוו שיפור בלפחות תסמין אחד לאחר שישה חודשי טיפול ובשלושה ילדים כלל התסמינים חלפו. במחקר משנת 2021, הטיפול בבטמיגה נבחן בילדים בגילאי 5-14 שנים עם פעילות יתר של שלפוחית השתן ומהממצאים עלה כי 92% מהילדים השלימו את משטר הטיפול לאחר שלושה חודשים וב-99% מהילדים תועד שיפור בתסמיני פעילות-יתר של שלפוחית השתן.

באשר לבטיחות הטיפול, מהנתונים עולה כי מרבית הילדים לא סבלו מתופעות לוואי משנית לטיפול, כאשר במקרים בהם תועדו תופעות לוואי אלו היו קלות וחולפות ולעיתים רחוקות הובילו להפסקת הטיפול.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים ביעילות ובטיחות בטמיגה כטיפול חליפי לילדים עם פעילות-יתר של שלפוחית השתן מסיבה לא-ידועה, אשר לא הגיבו לטיפול קודם או לא-סבלו טיפול אנטי-מוסקריני.

Cent European J Urol. 2024;77(2):206-212

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה