במחקר חדש עולה, כי צריכה גבוהה של בשר אדום, יכולה להוות גורם סיכון להתפתחות של ארטריטיס דלקתית.
לפי החוקרים, כ- 40% ממקרי הארטריטיס הראומטית (RA) קשורים בגורמים שאינם גנטיים. ידוע זה מכבר, כי עישון הוא גורם סיכון להתפחות של ארטריטיס דלקתית, אך אין מספיק מידע לגבי תזונה כגורם סיכון.
במחקר זה נלקחו נתונים ממחקר EPIC-Norfolk העוסק במחלת הסרטן. במחקר נאספו נתונים על 25,630 אנשים בגילאים 45-75, כולל הרגלי תזונה. החוקרים השוו בין חולים בארטריטיס דלקתית שנלקחו ממאגר חולים לבין אנשים באותו גיל ומין שנלקחו ממאגר המחקר. סה”כ נאספו נתונים על 88 חולים בארטריטיס דלקתית ועל 176 אנשים בריאים כביקורת.
נמצא כי צריכת האנרגיה היתה זהה בין הקבוצות. בקבוצת החולים היתה צריכה גבוהה של בשר אדום וצריכה נמוכה של ויטמין C. כמו כן נמצא כי עישון היה נפוץ יותר בקבוצת החולים. אחרי ניתוח של הנתונים נמצא, כי צריכה גבוהה של בשר אדום, בשר בכלל וחלבונים היוו גורם סיכון להתפתחות ארטריטיס דלקתית.
לפי החוקרים, ייתכן ותכולת הקולגן הגבוהה בבשר, גורמת ליצירה של נוגדנים כנגד קולגן ולהתפתחות הארטריטיס.
Arthritis Rheum. 2004;50:3804-3812
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!