בחולים עם אסתמה קלה עד בינונית, התחלת טיפול ב-fluticasone propionate (פליקסוטייד) במינון גבוה ואז ירידה למינון נמוך אינה יעילה יותר מהתחלת טיפול במינון קבוע נמוך בכל מה שקשור בהפחתת אאוזינופיליה בכיח ותגובתיות היתר של הסימפונות, על פי מחקר שנערך באיטליה ודווח בגיליון ינואר של Chest.
התוצאות, יחד עם ממצאים קודמים, מציעים כי גישת ה-‘Step-Down‘ או ‘hit-hard’ ” אולי אינם הכרחיים בחולים עם אסתמה קלה עד בינונית בכדי לשלוט על הדלקת האאוזינופילית, אומרים ד”ר אנטוניו פורסי ושותפיו.
צוותו של ד”ר פורסי חילק באקראי 35 חולי אסתמה קלה עד מתונה עם תיפקוד ריאות רגיל וספירת אאוזינופילים גבוהה בכיח לטיפול Step-Down בפליקסוטייד בשאיפה (1000 mcg/day שהורד ל-200 mcg/day) או פלקסוטייד במינון קבוע (200 mcg/day).
החוקרים מדווחים כי שתי הגישות גרמו לירידה בתגובתיות היתר למטאכולין ובאאוזינופיליה בכיח, התוצאה העיקרית שנמדדה, לרמה דומה.
מחקר זה מאשר כי מינון נמוך של פלקסוטייד הינו יעיל למדי באסתמה קלה עד בינונית.
החוקרים מאמינים כי זהו המחקר הראשון שמשווה טיפול step-down לטיפול במינון קבוע של פלקסוטייד באסתמה, בה אאוזינופיליה בכיח היתה המדד העיקרי.
למרות הבדל של פי חמש בין מינון נמוך וגבוה של פלקסוטייד, שני הטיפולים הפחיתו בצורה מצויינת את האאוזינופיליה בכיח, ללא הבדלים בין שתי הגישות.
בערך 60% מהחולים שטופלו הגיעו לספירת אאוזינופילים רגילה. בנוסף, 8 שבועות לאחר הפסקת הטיפול, ספירת אאוזינופילים נשארה בטווח הנורמלי ב-30% מהחולים בשתי קבוצות הטיפול.
לסיכום, הממצאים מציעים כי התחלת טיפול במינון נמוך קבוע יכולה להיות יעילה כמו התחלה במינון גבוה וירידה למינון נמוך באוכלוסיית חולים זו.
Chest 2005;127:117-124
נערך ע”י ד”ר קובי שדה
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!