מחקר חדש מצא כי ילדים, הסובלים מאלרגיה לביצים יכולים להתגבר על האלרגיה שלהם ע”י צריכת כמויות עולות בהדרגה של ביצים. משתתפים, שצרכו מנה יומית של מוצרי ביצים במהלך השנתיים של תקופת המחקר, היו מסוגלים לבנות את תנגודת הגוף שלהם עד לרמה שמרביתם יכלו לאכול שתי ביצים טרופות ללא תגובה. לדברי החוקרים, אלרגיות לביצים גורמות לירידה משמעותית באיכות החיים בקרב אנשים רבים, ומחקר זה מביא את הרפואה צעד אחד קרוב יותר ליכולת להציע טיפול משמעותי עבור אנשים אלה. אלרגיה לביצים היא אחת מאלרגיות המזון השכיחות ביותר בקרב ילדים בארה”ב. רוב הילדים מתגברים על האלרגיה לביצים עד גיל 5, אך חלקם נותרים אלרגיים לכל החיים. מחקר זה הוא הראשון מתוך סדרה של מחקרים בנושא דה-סנסיטיזציה באלרגיות למזון. המטרה, לדברי החוקרים, היא להציע לסובלים מאלרגיות למזון הגנה מפני אכילה בשוגג של מוצרים המעוררים אצלם תגובות, ולבסוף, להביא לסבילות מלאה או כמעט מלאה מפריטים אלה. החוקרים בנו את המחקר עפ”י שיטה הנפוצה בשימוש עבור טיפול בסובלים מאלרגיה עונתית לשם הקלת התסמינים. בגישה זאת, המכונה אימונותרפיה, מקבלים החולים זריקות המכילות כמויות קטנות של האלרגנים הבעייתיים, במטרה ליצור סבילות כנגדם. הטיפול עובד ברמת התאים, ומטרתו לשנות תאי חיסון ספציפיים הנקראים לימפוציטים, המשחקים תפקיד בתגובות האלרגיות, ולהעלות את ייצור הנוגדנים, שתוקפים ומנטרלים את האלרגנים. שבעת הילדים שהשתתפו במחקר, שהיו בגילאי 1-7 שנים, היו עם היסטוריה של תגובות אלרגיות, כולל סרפדת, צפצופים והקאות, כאשר צרכו ביצים או מוצרים המבוססים על ביצים. למען הבטיחות, אף אחד מהילדים במחקר לא סבל בעבר מתגובה אלרגית מסכנת חיים. בנוסף, המשתתפים קיבלו אספקה של אפינפרין, המשמש לטיפול בבעיות נשימה, שעלולות להתעורר באלרגיה למזון. במקום לקבל זריקות, כפי שמקבלים אנשים הסובלים מאלרגיות עונתיות, קבלו המשתתפים מנות קטנות של ביצה מפוררת, מעורבבות במזון. לדברי החוקרים, הם החלו בריכוז נמוך מאוד של ביצה, שווה ערך לפחות מאלפית ביצה, ובהמשך העלו את הכמות כל 30 דקות למשך 8 שעות, במטרה לקבוע את המנה הגבוהה ביותר שכל אחד מהחולים מסוגל לסבול. המשתתפים קבלו את המנות הראשונות במרפאה. בהמשך נתנו החוקרים להוריהם או למטפלים שלהם אספקה של מוצרי ביצה, מחולקים למנות נסבלות, שהמשתתפים צרכו מידי יום בבית, בשילוב עם מאכלים אחרים. הילדים חזרו למרפאה כל שבועיים, כאשר בכל ביקור העלו החוקרים את המינון, עד שהגיעו לכמות שוות ערך לעשירית ביצה. לאחר מכן המשיכו הילדים לקחת “מינון אחזקה” יומי עד לסיום המחקר. עם הזמן, הילדים הראו הן עלייה בסבילות לביצים והן ירידה בחומרת התגובות האלרגיות. בסוף תקופת המחקר, רוב הילדים יכלו לסבול שתי ביצים טרופות ללא תופעות שליליות כלשהן. כעת, החוקרים מבצעים שני מחקרים העוסקים בדה-סנסיטיזציה באלרגיות למזון. באחד מהם, המשתתפים מקבלים מנות גבוהות יותר של ביצה, במטרה לראות האם הדבר יביא להפחתה נוספת ברגישות או אף לנטרול של האלרגן. המחקר השני מתמקד בילדים האלרגיים לבוטנים, לשם בדיקה האם שיטת הדה-סנסיטיזציה עשויה לייצר אצלם סבילות ולהפחית את חומרת התגובה שלהם. אלרגיה לבוטנים, העלולה להיות מסכנת חיים, משפיעה על קרוב ל-1% מהילדים מתחת לגיל 5, ושכיחותה נמצאת בעלייה במהלך 15 השנים האחרונות. מחקרים הראו, כי כ-20% מהילדים הסובלים מאלרגיה לחלב או לביצים יפתחו בהמשך אלרגיה לבוטנים.

זיהום ב-COVID-19 מלווה בסיכון מוגבר למחלת כליות בילדים ומתבגרים
במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על קשר בין זיהום בנגיף קורונה ובין סיכון מוגבר למגוון סיבוכים כלייתיים, כולל הופעה חדשה של מחלת כליות כרונית והחמרת תפקוד כלייתי בצעירים מתחת לגיל 21 שנים. באלו עם מחלת כליות כרונית קודמת או נזק כלייתי חד תועד סיכון גבוה יותר לסיבוכים חמורים, כולל דיאליזה או […]
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!