פעוטות אלרגיים לביצים היכולים לאכול בבטחה מוצרי מזון המכילים ביצים אפויות נוטים להתגבר על אי הסבילות לביצים עד גיל שנתיים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Journal of Allergy and Clinical Immunology.
מהממצאים עולה כי ישנם שני סוגי חולים עם אלרגיה לביצים, אלו המתגברים על האלרגיה בתוך מספר שנים ואלו שיידרשו לתקופה ממושכת יותר כדי להתגבר על האלרגיה. את הקבוצה הראשונה ניתן לזהות לפי היכולת לאכול מוצרים המכילים ביצים אפויות, ובמידה וכוללים מוצרים אלו בדיאטה שלהם אזי עשויים להתגבר מהר יותר על האלרגיה לביצים.
במחקר הנוכחי בחנו החוקרים את התגובות האלרגיות באמצעות תבחינים עוריים שבוצעו בלמעלה מ-5,100 ילדים בגיל שנה לאחר מכן הם ערכו מבחני מזון באלו שהגיבו, כולל ביצים חיות ומאפה המכיל ביצה אפויה, ועקבו עם בדיקות חוזרות של ביצים אפויות כאשר הילדים היו בגיל שנתיים. הם מדווחים על התוצאות ב-140 ילדים שהשלימו את המעקב.
47% מהילדים התגברו על האלרגיה לביצים עד גיל שנתיים. מניתוח רב-משתנים זוהו שני גורמים מנבאים לאלרגיה עיקשת לביצים: תוצאות תבחין עורי בסיסי (יחס סיכויים מתוקן של 3.34) ורמות IgE בדם של 95% ומעלה מהערך המנבא החיובי (יחס סיכויים מתוקן של 29.46)
גורם מנבא נוסף היה הסבילות לביצים אפויות. בתחילת המחקר, 20% מהתינוקות שהגיבו לביצים חיות הגיבו גם לביצים אפויות, ולאחר תקנון לערפלנים, בילדים אלו תועדה עליה של פי חמש בסיכוי להמשך האלרגיה עד גיל שנתיים, בהשוואה לאלו שסבלו ביצים אפויות (יחס סיכויים מתוקן של 5.27).
כאשר תינוקות בגיל שנה הצליחו לאכול מוצרי מזון המכילים ביצים אפויות חמש פעמים או יותר בכל חודש, תועדה עליה של פי שלוש בסיכוי לסבילות ביצים חיות בגיל שנתיים (יחס סיכויים מתוקן של 3.51).
החוקרים מאמינים כי ממצאי המחקר יסייעו בהחלטה אילו ילדים יכללו במחקרים להערכת אימונותרפיה פומית לאלרגיה לביצים.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!