טיפול אחזקה והקלה במשאפי סטרואידים עם Formoterol מפחית ביעילות את הסיכון להתקפי אסתמה וכעת, מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Thorax עולה כי טיפול במשלב Budesonide/Formoterol (דואו-רספ) עשוי להיות דומה ביעילותו לטיפול במשלב Fluticsaone/Salmeterol (סרטייד) במינון-קבוע בחולים עם מחלת ריאות חסימתית כרונית (Chronic Obstructive Pulmonary Disease, או COPD) בדרגה בינונית-עד-חמורה, עם מינון יומי נמוך יותר של סטרואידים בשיאוף.
מטרת המחקר הייתה לבחון את היעילות של Budesonide/Formoterol לעומת Fluticasone/Salmeterol במינון קבוע בחולים עם COPD. מדגם המחקר כלל חולי COPD עם לפחות התלקחות אחת בשנתיים האחרונות, אשר חולקו באקראי לקבלת טיפול בתווית-פתוחה למשך שנה במשלב Budesonide/Formoterol במינון 160/4.5 מק"ג, שתי שאיפות ביום ועוד שאיפה אחת לפי הצורך, או לטיפול במינון-קבוע ב-Fluticasone/Salmeterol במינון 500/50 מק"ג, שאיפה אחת פעמיים ביום וכן Salbutamol במינון 100 מק"ג לפי הצורך.
התוצא העיקרי היה שיעורי התלקחויות בדרגה בינונית/חמורה, כפי שנקבע לפי טיפול פומי בפרדניזון ו/או אנטיביוטיקה.
המחקר כלל 195 חולים, מהם 103 חולקו לזרוע טיפול במשלב Budesonide/Formoterol ו-92 חולים לזרוע טיפול במינון קבוע של Fluticasone/Salmeterol .
החוקרים מדווחים כי לא תוארו הבדלים משמעותיים בין שיעור ההתלקחויות עם Budesonide/Formoterol או עם Fluticasone/Salmeterol (1.32 לעומת 1.32 התלקחויות בשנה, בהתאמה, יחס שיעורים של 1.05, p=0.741).
מהנתונים עולה עוד כי לא תוארו הבדלים במדדי תפקוד ריאתי או במצב הבריאותי בין שתי הקבוצות.
המינון הכולל של סטרואידים בשיאוף היה נמוך יותר משמעותית עם Budesonide/Formoterol (מינון מקביל ל-Budesonide של 928 מק"ג/יום לעומת 1,747 מק"ג/יום, בהתאמה, p<0.05).
שיעור החולים עם אירועים חריגים היה דומה (73% לעומת 68%, בהתאמה), כמו גם שיעור אירועי דלקות ריאה (5% לעומת 1%, p=0.216).
החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי משלב Budesonide/Formoterol עשוי להיות דומה ביעילות למשלב Fluticasone/Salmeterol במינון-קבוע להפחתת הסיכון להתלקחויות COPD בחולים עם מחלת ריאות בדרגה בינונית-עד-חמורה.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!