אימוני התנגדות אינם מאיצים תהליכי רה-מודלינג של חדר שמאל בחולי כשל לב (Int J Cardiol)






חוקרים מדווחים כי אימוני התנגדות אינם מפחיתים את יכולת הכיווץ או מעודדים החמרה בחולים הסובלים מכשל לב כרוני (CHF). למעשה, נראה שאימונים אלה מעלים יתרון מבחינת ערך ה-ejection fraction ונפח השבץ.

אימוני התנגדות מוכרים כמשפרים את היכולת התפקודית ואיכות החיים בחולים הסובלים מ-CHF, אך הועלו דאגות בנוגע לכך שהם עלולים להאיץ את תהליך הרה-מודלינג בחדר השמאלי.

בכדי לחקור את הנושא, השתמשו החוקרים בא.ק.ג. בכדי לבדוק את מבנה החדר השמאלי ואת תפקודו בקרב 15 גברים הסובלים מ-CHF, ש-8 מהם השתתפו בתוכנית אימוני התנגדות בת 8 שבועות ו-7 מהם לא השתתפו בתוכנית.

אימוני ההתנגדות לא השפיעו באופן מובהק סטטיסטית על מדדים הקשורים לחדר השמאלי. אולם, חולים שקיבלו את הטיפול הראו עליות מובהקות בערכי ה-ejection fraction, בהשוואה לנבדקי הביקורת.

החוקרים מסכמים כי משום שאימוני התנגדות משפרים את היכולת התפקודית ואת איכות חיי החולים הסובלים מ-CHF מבלי לגרום פגיעה בתפקוד הכיווץ של חדר שמאל או במבנהו, מומלץ להוסיף אימונים כאלה לתוכנית האימונים במסגרת השיקום של חולים אלה.

לידיעה במדסקייפ

Int J Cardiol 2005;105:159-163.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

    אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך