בטיחות טיפול תרומבוליטי תוך-עורקי לאחר טיפול תוך-ורידי ב-Rt-PA בעקבות שבץ (Stroke)

ממחקר חדש, שפורסם בגליון ינואר של Stroke, עולה כי טיפול תרומבוליטי תוך-עורקי, לאחר מינון תוך-ורידי מלא של Recombinant Tissue Plasminogen Activator (IV rt-PA), הינו טיפול בטוח בחולים עם שבץ איסכמי אקוטי, ומוביל לעליה בשיעור Recanalization ותוצאות חיוביות.

הממצאים מבוססים על התוצאות ב-69 חולים עם שבץ איסכמי, שקיבלו טיפול תרומבוליטי תוך-עורקי לאחר שלא הגיבו כראוי לטיפול 0.9mg/kg IV rt-PA.  תת-קבוצה של חולים עם שבץ חמור, שאינם מגיבים לטיפול rt-PA, עשויות למצוא תועלת בטיפול הצלה תוך-עורקי.

עם זאת, קיים חשש מכך שהוספת טיפול תוך-עורקי לטיפול IV rt-PA, עשוי להיות מסוכן מדי, עם סיכון ניכר לדימומים. המחקר הנוכחי מרגיע את הרופאים במחלקות המיון, ולפיו ניתן לטפל במינון המלא של IV rt-PA, ועדיין לבחור בטיפול תרומבוליטי תוך-עורקי בשלב מאוחר יותר.

ב-69 החולים שנבדקו, IV rt-PA ניתן לאחר חציון של 120 דקות מהופעת השבץ, וטיפול תרומבוליטי תוך-עורקי (Reteplase, Alteplase או Urokinase) ניתן לאחר חציון של 285 דקות מהופעת השבץ.

על-פי החוקרים, דימום תוך-גולגלתי סימפטומטי זוהה ב-4 מבין 69 החולים (5.8%), 3 אירועים היו פטאליים. ב-50 חולים הטיפול הוביל ל-Recanalization (72.5%), וב-38 היו תוצאות חיוביות שחרור לבית או אישפוז במוסד שיקום.

מחקרי פיילוט הוכיחו את בטיחות הטיפול התוך-עורקי לאחר מינון נמוך של rt-PA. אולם, מאחר שחולים אלו מקבלים מינון קטן מהמינון המאושר של IV rt-PA, הם אינם זוכים לאפשרות הטובה ביותר להגיב למינון המלא של IV rt-PA.

מהמחקר עולה כי ככל הנראה בטוח לתת מינון מלא של IV rt-PA, ולאחר מכן להמשיך בטיפול תוך-עורקי.

Stroke 2007;38:80-84.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

    אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך