קרדיולוגיה

אקו-לב תלת-ממדי בזמן אמת מסייע בהערכת אי-ספיקה פונקציונאלית של המסתם המיטראלי (מתוך JACC:Cardiovascular Imaging)

בדיקת אקו-לב תלת-ממדית בזמן אמת מסייעת בהערכת אי-ספיקה תפקודית של המסתם המיטראלי, עם דיוק הזהה לזה של בדיקת תהודה מגנטית של הלב, המשמשת כמדד הזהב, כך עולה ממאמר חדש שפורסם במהדורת נובמבר של JACC:Cardiovascular Imaging.

החוקרים מסבירים כי הערכת שטח EROA (Effective Regurgitant Orifice Area) ו-Rvol (Regurgitant Volume) מומלצת כיום להערכת אי-ספיקה פונקציונאלית של המסתם המיטראלי, אך לבדיקות הדו-ממדיות הנפוצות מספר מגבלות, בשל הערכות המודינאמיות לא-מדויקות וחישובים שונים.

החוקרים בחנו את הישימות והדיוק של מדידה ישירה של EROA והערכה כמותית של Rvol עם בדיקת אקו-לב תלת ממדי בזמן-אמת, בהשוואה לבדיקת תהודה מגנטית של הלב. כל 70 החולים במחקר אובחנו עם אי-ספיקה פונקציונאלית של המסתם המיטראלי, בדרגה קלה-עד-חמורה, בבדיקת אקו-לב דופלר.

החוקרים מצאו כי EROA, כפי שנקבע לפי בדיקת אקו-לב תלת-ממדי בזמן-אמת, היה גבוה יותר בהשוואה לבדיקות דו-ממדיות. ההבדל היה בולט במיוחד בחולים עם פתח אסימטרי.

החוקרים תיעדו קורלציה מצוינת בין הערכת Rvol שנקבעה לפי בדיקת אקו-לב תלת ממדי בזמן אמת ובין Rvol כפי שנמדד בעזרת בדיקת תהודה מגנטית של הלב (r=0.94), בעוד ששתי בדיקות אקו-לב דו-מדדיות הובילו לתת-הערכה משמעותית של Rvol.

החוקרים מסכמים וכותבים כי הערכה כמותית של נפח הדם החוזר באמצעות אקו-לב תלת-ממדי בזמן-אמת היא בדיקה ישימה ומדויקת מאוד, בהשוואה לבדיקת תהודה מגנטית של הלב, ולאור זאת, עשויה לשמש כחלופה טובה יותר להערכות אקו-לב דו-ממדי.

בנוסף, בדיקת אקו-לב תלת-ממדי בזמן-אמת תחסוך ככל הנראה את הצורך בשני ערכי סף שונים להגדרת חומרת אי-ספיקה מיטראלית פונקציונאלית ואורגנית, בעקבות הערכה כמותית ישירה ומדויקת של EROA.

J Am Coll Cardiol Img2009;2:1245-1252

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

    אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך