קרדיולוגיהבעריכת ד"ר מנחם נהיר

האם אומגה 3 עשויה להקטין נזקי מוח הקשורים לצריכה מסיבית של אלכוהול ? (Plos)

שימוש באומגה 3 הנמצא בשמן דגים עשוי להפחית הסיכון לנזק מוחי על רקע צריכה ארוכת טווח של אלכוהול, כך עולה ממחקר המתפרסם כעת ב-PLOS .

המחקר נעשה בעכברים אשר נחשפו לאלכוהול בריכוז השווה פי 4 לרמה המהווה את הסף המאפשר נהיגה ע”פ החוק. ע”פ התוצאות אותם עכברים שנחשפו לאומגה 3 (DHA) היו עם 90% פחות מוות נוירוני, ו-90% פחות דלקת נוירונית מאשר אלה שלא קיבלו DHA .

החוקרים מציינים כי אמנם מדובר על מחקר בבע”ח אך עשויות להיות לו השלכות מעניינות וחשובות. הם כמובן מוסיפים שאין לראות בממצאים המלצה לשתיינים כבדים להמשיך לשתות ולעשות שימוש באומגה 3 כגורם מפחית נזקים.

PLoS One.Published online July 16, 2014.Full text

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך