טיפול ב-Tafamidis בחולים עם קרדיומיופתיה משנית ל-ATTR (מתוך Am J Cardiovasc Drugs)

במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Cardiovascular Drugs מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם קרדיומיופתיה משנית ל-ATTR (Amyloid Transthyretin), טיפול ב- Tafamidis(וינדמקס) מלווה בשיעורים נמוכים יותר של אשפוזים עקב מחלות לב וכלי דם ומשך אשפוז קצר יותר. 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים עם קרדיומיופתיה על-רקע ATTR תסמיני אי-ספיקת לב מלווים בהוצאות אשפוז גבוהות. מחקר ATTR-ACT (Transthyretin Amyloidosis Cardiomyopathy Clinical Trial) הדגים את היעילות של Tafamidis להפחתת שכיחות אשפוזים עקב מחלות לב וכלי דם בחולים עם קרדיומיופתיה על-רקע ATTR. כעת ביקשו החוקרים להבין טוב יותר את ההשפעה של Tafamidis על מספר ימי אשפוז משנית למחלות לב וכלי דם ברי-מניעה בחולים עם קרדיומיופתיה עקב ATTR.

בכלל אוכלוסיית המחקר, בחולים שטופלו ב- Tafamidis השיעור השנתי של אשפוזים עקב מחלות לב וכלי דם היה נמוך יותר (ירידה בסיכון יחסי של 0.68, p<0.0001) ומשך האשפוז הממוצע של כל אשפוז קרדיווסקולארי היה קצר יותר (8.6250 לעומת 9.5625 ימים) בהשוואה לחולים בזרוע הפלסבו. משילוב הנתונים עלה כי טיפול ב- Tafamidis מנע 2.62 ימי אשפוז קרדיווסקולארי לכל מטופל בשנה.

מניתוח לפי תתי-קבוצות עלה כי התחלת טיפול מוקדם ב- Tafamidis לוותה בירידה משמעותית של 52% בימי אשפוז על-רקע מחלות לב וכלי דם , בהשוואה לפלסבו (ירידה בסיכון יחסי של 0.48, P<0.0001). עם ירידה של 1.14 ימים לכל אשפוז, הטיפול ב- Tafamidis הפחית את מספר ימי אשפוז קרדיווסקולארי בכל שנה ב-3.96 ימים לכל חולה עם אי-ספיקת לב בדרגת NYHA (New York Heart Association) של I/II.

ממצאי המחקר תומכים בהפחתת היקף ומשך האשפוזים של חולים עם קרדיומיופתיה על-רקע ATTR עם טיפול ב- Tafamidis. החוקרים כותבים כי אבחנה מוקדמת והתחלת טיפול ב- Tafamidis עשויים להפחית עוד את מספר ימי אשפוז משנית למחלות לב וכלי דם בכל שנה.

Am J Cardiovasc Drugs. 2022 Mar 30

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך