במאמר שפורסם בכתב העת ESC Heart Failure מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול בתרופות ממשפחת חסמי ביתא מלווה בשיעורי הישרדות טובים יותר בחולים עם אי-ספיקת לב ומקצב קוצב בתרשים אק"ג.
ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חסמי ביתא הוכחו כתרופות המשפרות הישרדות בחולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה ירוד של חדר שמאל. היעילות של תרופות אלו בחולי אי-ספיקת לב עם מקטע פליטה ירוד וקוצבי לב לא הודגמה בעבר. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את ההשערה כי טיפול בחסמי ביתא מלווה בשיפור הישרדות חולים עם אי-ספיקת לב כרונית ומקצב קוצב בתרשים אק"ג.
החוקרים השלימו ניתוח פוסט-הוק ממחקר GISSI-HF ובחנו את היעילות של חסמי ביתא במודל סטטיסטי שכלל תקנון לקצב קוצב וקצב הלב, בין יתר המשתנים.
מדגם המחקר כלל 6,975 חולים ממחקר GISSI-HF, מהם 813 (11.7%) תחת קצב קוצב בתרשים אק"ג ראשוני. מבין 813 חולים אלו, 511 (62.9%) קיבלו טיפול בחסמי ביתא.
מניתוח סטטיסטי רב-משתני עם תקנון ל-27 משתנים נלווים עלה כי טיפול בחסמי ביתא לווה בירידה של 21% בסיכון לתמותה (יחס סיכון של 0.79, רווח בר-סמך 95% של 0.72-0.87), ללא אינטראקציה בין חסמי ביתא, קצב קוצב לב וקצב הלב.
טיפול בחסמי ביתא הדגים השפעה חיובית בתת-קבוצה של חולים עם קצב קוצב לב בתחילת המחקר (יחס סיכון של 0.62, רווח בר-סמך 95% של 0.49-0.79).
החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה להבין טוב יותר את ההבדלים בין קוצב לב פרוזדורי וחדרי.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!