טכניקה חדשה המסוגלת לאתר רבדים כליליים פגיעים בסיכון לקריעה ולגרימת אוטם שריר הלב (MI) עשויה לסייע בזיהוי מטופלים בסיכון קרדיווסקולרי גבוה הזקוקים לטיפול אינטנסיבי יותר. הטכניקה אשר פורסמה ב-Journal of the American College of Cardiology, משתמשת בהדמיית PET עם סודיום פלואוריד לזיהוי אזורים מסוידים ברבדים כליליים, המהווים אינדיקציה לכך שהרובד דלקתי ופגיע לקריעה. ד”ר דייויד ניובי מאוניברסיטת אדינבורו, המחבר הראשי של המחקר, אמר “זה עשוי לייצג שינוי גדול באופן שבו מחלת לב כלילית מזוהה.”
הניתוח החדש של נתונים ממחקר PRE18FFIR הראה כי פעילות רובדית אתרוסקלרוטית ספציפית לכלי דם קשורה לאוטם שריר להב באותו אזור של העורק הכלילי, וכי פעילות רובדית אתרוסקלרוטית מוגברת נראית בעיקר בעורקים כליליים ללא נגעים חסימתיים שאריתיים.
המחקר כלל 691 מטופלים עם מחלה קרדיווסקולרית רב-כלית שעברו אוטם שריר הלב לאחרונה. הדמיית PET עם סודיום פלואוריד הראתה קליטה מוגברת ב-679 מתוך 2,094 עורקים כליליים וב-414 מתוך 691 מטופלים. MI התרחש ב-4% מכלי הדם עם פעילות רובדית אתרוסקלרוטית מוגברת לעומת 2% בכלי דם ללא פעילות מוגברת.
ד”ר ניובי ציין “הראינו במחקר זה שהטכניקה הזו יכולה לזהות מטופלים עם רבדים פגיעים שעלולים לגרום לאוטמים עתידיים. המשמעות היא שנוכל לטפל במטופלים אלה בטיפולים אינטנסיביים יותר להורדת שומנים ונוגדי דלקת כדי להפחית את הסיכון שלהם.”
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!