ערכו הטיפולי של אינסולין באינהלציה

דר’ מוטי וייס, עורך מדור אנדוקרינולוגיה

איזון הדוק של סוכרת מסוג 2 מפחית את שיעור הסיבוכים המיקרו- והמקרווסקולרים. למרות זאת בחיי היומיום מטרה זו קשה להשגה.

Weiss SR וחב’ (Arch Intern Med 2003;163:2277) מדווחים על תוצאות Phase II של הוספת אבקת אינסולין באינהלציה לחולי סוכרת מסוג 2 שלא אוזנו על ידי תכשירים פומיים.

בעוד 36 מטופלים המשיכו לקבל את הטיפול הרגיל , ל-33 מטופלים הוסף אינסולין בצורת אבקת אינהלציה לפני כל ארוחה. יעד הטיפול היה הפחתה בעלייה ברמת הסוכר לאחר הארוחות בפחות מ-60 מ”ג/ד”ל. הדבר הושג על ידי שימוש במנות של 1 או 3 יח’ אינסולין לפני כל ארוחה.

השינוי ברמת ה-Hb-A1C שהושג היה:

כצפוי, אירועי היפוגליקמיה היו שכיחים יותר באופן מובהק בקבוצה שטופלה בשילוב של תכשירים פומיים ואינסולין (69% לעומת 17%). תופעות לוואי אחרות היו מתונות וזהות בשתי הקבוצות. לא נמצאה הפרעה משמעותית בתפקודי הריאות.

אם כי מחקר זה פותח פתח לאופטימיות, יש להמתין ל-Phase III study לפני הסקת מסקנות מעשיות ממחקר זה.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך