גם אתם מרגישים את תוצאות החג סביב המותניים? מה מומלץ לעשות כדי לחזור לשגרה?

סדנה לשינוי הרגלי אכילה ולירידה במשקל נפתחת בימים אלה בסורוקה

כבכל שנה אחרי החגים, רבים מאיתנו מרגישים את הקילוגרמים המיותרים שנוספו לנו בתקופת החגים לאחר שאכלנו הרבה יותר מהרגיל ולא עמדנו בפיתוי של ארוחות החג העמוסות בכל?טוב ועתירות הקלוריות. ממוצע העלייה במשקל בתקופת זו הוא כשלושה ק”ג לאדם.

הגב’ עדינה בן אהרון, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי סורוקה, ממליצה כיצד לחזור  לשגרה ולהוריד את  עודף המשקל שנצבר בחגים:

הקפידו לאכול ארוחות מסודרות – מומלץ לאכול כארבע ארוחות ביום – שלוש ארוחות עיקריות וארוחת ביניים אחת

אכלו ארוחות מאוזנות ומגוונות הכוללות את כל אבות המזון – פירות, ירקות, פחמימות, חלבונים, מוצרי?חלב ושומן

רצוי לבשל, לאדות או לאפות את המזונות ולא לטגנם או לתבלם בשמן

רצוי להמעיט באכילת חטיפים, פיצוחים ממתקים ומנות אחרונות המכילים סוכרים ושומנים המספקים קלוריות ללא רכיבים תזונתיים נוספים

העשירו את התפריט במאכלים עתירי סיבים תזונתיים – דגנים מלאים, קטניות, ירקות ופירות. סיבים תזונתיים מסייעים לפעילות מערכת העיכול

בכל ארוחה הרבו באכילת ירקות טריים או מבושלים כגון מרקים וסלטים

הקפידו על שתייה מספקת במשך היום – בין שמונה לעשר כוסות ביום. רצוי שהמשקאות יהיו ללא סוכר

ברגעי משבר נשנשו יוגורט, מעדן?דיאט, פרי, קרטיב?דיאט או ירקות

צאו לקניות כשאתם שבעים ומצוידים ברשימת קניות שהכנתם מראש – הימנעו מטעימות ואל    

תמלאו את העגלה במזונות שאתם לא צריכים ואחר?כך תתפתו לאכול אותם

נהלו יומן אכילה יומי – התיעוד יעזור לכם להיות מודעים להרגלי האכילה שלכם

הימנעו ככל האפשר משתיית משקאות אלכוהולים ויינות

בצעו פעילות גופנית לפחות 30 דקות ביום

אל תתפתו לעשות דיאטות הכוללות מספר מצומצם של פריטי מזון ומבטיחות ירידה מהירה במשקל

התייעצו עם דיאטנית שתתאים לכם תפריט אישי

שימו?לב לכמויות שאתם אוכלים

תפריט יומי לדוגמה המכיל כ?1200 קלוריות:

בוקר

1 פרוסה לחם מחיטה מלאה/2 פרוסות לחם קל מחיטה מלאה/ 1/2 כוס ברנפלקס/3 כפות קוואקר

1 גביע יוגורט טבעי/3 כפות גבינה/1כוס חלב/1 פרוסה גבינה צהובה

ירקות

שתייה ללא סוכר

ביניים

פרי (אגס/תפוח/אפרסק/בננה קטנה)

שתייה ללא סוכר

צהריים

מרק ירקות/ירקות מבושלים/סלט ירקות

1/2 עוף בגריל/150 גר דג/ 100 גר בשר

1 תפוח אדמה אפוי/1 כוס אורז /1 כוס קטניות/1כוס תירס

שתייה ללא סוכר

ביניים

פרי

מעדן דיאט/יוגורט טבעי

שתייה ללא סוכר

ערב

2 פרוסות לחם קל/1/2 לחמניה/1/3 פיתה

3 כפות גבינה/פרוסה גבינה צהובה/יוגורט

      ביצה/1כף טונה

     סלט ירקות+1כף אבוקדו/1כך טחינה/1 כפית שמן זית

ניתן להחליף בין ארוחת הצהריים לערב. הקפידו על שתייה ללא סוכר כ?10 כוסות ביום.






בחודש הקרוב תיפתח במרכז הרפואי סורוקה, סדנה לשינוי הרגלי אכילה וירידה במשקל בהנחיית דיאטנית מוסמכת מהיחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי סורוקה.

הסדנה תכלול 10 מפגשים בנושאים כגון: שינוי הרגלי אכילה וסגנון חיים, עקרונות תזונה נבונה, פירמידת המזון, קבוצות מזון ותחליפים, שליטה ודחיית סיפוקים, צרכנות נבונה וסימון תזונתי, דימוי גוף.
המשתתפים בסדנה יישקלו בכל מפגש.

לרישום ופרטים נוספים ניתן לפנות לשר”מ במרכז הרפואי סורוקה

בטלפון 08-6400006, 08-64003199, 08-6400560

נמסר על ידי ענבר גוטר, דוברת;  שרון אדרי, ע’ דוברת

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מזון אולטרה-מעובד עשוי להביא לעליה בסיכון לגלאוקומה (Nutrients)

    מזון אולטרה-מעובד עשוי להביא לעליה בסיכון לגלאוקומה (Nutrients)

    צריכה רבה של מזון אולטרה-מעובד, בפרט מתוקים, מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות גלאוקומה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Nutrients. מהנתונים עולה כי הקשר בין צריכת מזון אולטרה-מעובד ובין הסיכון לגלאוקומה היה משמעותי בגברים ובמבוגרים בגיל מתקדם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים קשרו בין מזון אולטרה-מעובד ובין סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם, […]

  • צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להביא לעליה בסיכון ארוך הטווח לתסמונת מעי רגיז (Clinical Gastroenterology and Hepatology)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להביא לעליה בסיכון ארוך הטווח לתסמונת מעי רגיז (Clinical Gastroenterology and Hepatology)

    צריכה רבה של מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות תסמונת מעי רגיז (Irritable Bowel Syndrome), עם קשר מנה-תגובה משמעותי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. העלייה המקבילה בצריכת מזון אולטרה-מעובד ובשיעורי אבחנת תסמונת מעי רגיז בשנים האחרונות מהווה מקור לדאגה, אך אין עדויות אפידמיולוגיות אודות הקשר בין צריכת מזון […]

  • טיפול תרופתי קודם להשמנה מפחית את היקף הירידה במשקל תחת Semaglutide (מתוך Diabetes, Obesity, and Metabolism)

    טיפול תרופתי קודם להשמנה מפחית את היקף הירידה במשקל תחת Semaglutide (מתוך Diabetes, Obesity, and Metabolism)

    טיפול ב- Semaglutide (וויגובי) מוביל לירידה גדולה יותר במשקל במטופלים עם עודף-משקל או השמנת-יתר אשר לא קיבלו קודם לכן טיפול תרופתי כנגד השמנה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים להערכת Semaglutide, אגוניסט לקולטן ל-GLP-1, הדגימו השפעה הטרוגנית על משקל הגוף באלו עם עודף-משקל […]

  • מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Society of Nephrology עולה כי המטבוליט TMAO (או Trimethylamine N-Oxide) שמקורו בבשר אדום, מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת כליות כרונית והידרדרות מהירה יותר של התפקוד הכלייתי בבני אדם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי TMAO הינו תוצר פירוק חיידקי במעי עקב מטבוליזם L-Carnitine, שמקורו בעיקר מבשר אדום, […]

  • צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cancer מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שתיית קפה עשויה להיות מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת קפה נקשרה עם סיכון מופחת להתפתחות סרטן מעי גס ורקטום. עם זאת, לא ידוע אם צריכת קפה עשויה […]

  • דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    הסיכון לסוכרת מסוג 2 גבוה יותר בקרב מבוגרים עם דפוסי דיאטה פרו-דלקתית ואלו הצורכים מלח בכמות רבה, בהשוואה לאלו המקפידים על דיאטה אנטי-דלקתית וצורכים כמות מלח קטנה יותר, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מדד DII (או Dietary Inflammatory Index), מערכת ניקוד להערכת הפוטנציאל הדלקתי של […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism  ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Frontiers in Nutrition עולה כי אין קשר סיבתי בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין מרבית הממאירויות על-רקע השמנה, בנוסף לסרטן מעי גס ורקטום וסרטן שד. בנוסף, הממצאים מעידים כי מדד מסת הגוף עשוי להיות מתווך אפשרי של הקשר בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לסרטן מעי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה