הסיכוי שאישה הרבה עם חשד קליני לקדם רעלת היריון תפתח את הסיבוך הנ”ל בתוך שבוע הוא מינימאלי במידה והיחס בין הרמות בדם של sFlt-1 (Soluble fms-like tyrosine kinase) ל-PIGF (Placental Growth Factor) הוא נמוך, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בהמהלך חודש ינואר בכתב העת New England Journal of Medicine.
ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היחס ביןsFlt-1:PlGF מוגבר בנשים הרות לפני הופעה קלינית של קדם רעלת היריון, אך הערך המנבא של יחס זה בנשים עם חשד לקדם רעלת היריון אינו-ידוע.
כעת ערכו החוקרים מחקר פרוספקטיבי, רב-מרכזי, תצפיתי, להערכה ואישור תוקף יחס sFlt-1:PlGF שיסייע בחיזוי העדר או נוכחות קדם-רעלת היריון בטווח הזמן הקצר בנשים עם הריון עובר יחיד, בהן עלה חשד לקדם רעלת היריון (בין שבוע 24 לשבוע 36 פלוס שישה ימים). התוצאים העיקריים כללו הערכה אם היחס הנ”ל מנבא העדר קדם-רעלת היריון בתוך שבוע לאחר הביקור הראשון ואם יחס גבוה (מעל הסף) מנבא נוכחות קדם-רעלת היריון בתוך ארבעה שבועות.
מהתוצאות עולה במדגם שכלל 500 נשים, סף יחס sFlt-1-PlGF של 38 זוהה כבעל ערך מנבא משמעותי. במחקר המשך לאישור תוקף היחס בקרב 550 נשים נוספות, ליחס של 38 ומטה כגורם מנבא שלילי (כלומר, אין קדם רעלת היריון שבוע מאוחר יותר) של 99.3%, עם רגישות של 80% וסגוליות של 78.3%. הערך המנבא החיובי של יחס sFlt-1:PlGF של מעל 38 לאבחנת קדם רעלת היריון בתוך ארבעה שבועות עמד על 36.7%, עם רגישות של 66.2% וסגוליות של 83.1%.
החוקרים מסכמים וכותבים כי יחס sFlt-1:PlGF של 38 ומטה עשוי לשמש לניבוי העדר התפתחות קדם רעלת היריון בטווח הזמן הקצר בנשים בהם עולה חשד קליני לתסמונת.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!