תסמונת מטבולית מלווה בסיכון מוגבר לקטרקט (Nutrients)

מנתונים חדשים מטאיוואן שפורסמו בכתב העת Nutrients עולה כי תסמונת מטבולית עשויה להביא לעליה בסיכון להתפתחות קטרקט.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קטרקט הינה גורם מוביל לעיוורון ברחבי העולם ותסמונת מטבולית הינה גורם סיכון ידוע לקטרקט. במחקר הנוכחי הם בחנו את הקשר בין הסיכון לקטרקט ובין תסמונת מטבולית ומרכיביה במחקר גדול. הם התבססו על נתונים ממאגר Taiwan Biobank והתמקדו ב-121,380 חולים. קריטריוני NCEP-ATP III מותאמים לשימוש באוכלוסייה אסייאתית שימשו להגדרת תסמונת מטבולית ומרכיביה.

מניתוח רב-משתני עלה כי עלה כי תסמונת מטבולית (יחס סיכויים של 1.129, רווח בר-סמך 95% של 1.0175-1.184), רמות HDL נמוכות (יחס סיכויים של 1.057, רווח בר-סמך 95% של 1.005-1.113) והיפרגליקמיה (יחס סיכויים של 1.162, רווח בר-סמך 95% של 1.108-1.218) נקשרו באופן מובהק סטטיסטית עם הסיכון לקטרקט.

יתרה מזאת, מהנתונים עולה עליה הדרגתית בשיעורי הימצאות קטרקט במקביל לעליה במספר המרכיבים של התסמונת המטבולית.  בהשוואה לחולים ללא אף אחד ממרכיבי תסמונת מטבולית, בנוכחות שלושה מרכיבים של התסמונת נרשמה עליה של 10% בסיכון לקטרקט (יחס סיכויים של 1.103, רווח בר-סמך 95% של 1.024-1.188), עם עליה של קרוב ל-14% בסיכון לקטרקט בנוכחות ארבעה מרכיבים של התסמונת (יחס סיכויים של 1.137, רווח בר-סמך 95% של 1.040-1.242) ועליה של קרוב ל-21% בנוכחות חמשת מרכיבי תסמונת מטבולית (יחס סיכויים של 1.208, רווח בר-סמך 95% של 1.059-1.378).

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר מצביעים על קשר מובהק סטטיסטית בין היארעות גבוהה יותר של קטרקט ובין תסמונת מטבולית ומרכיביה, כולל רמות HDL נמוכות והיפרגליקמיה. יתרה מזאת, תועדה עליה הדרגתית בשכיחות קטרקט במקביל לעליה במספר מרכיבי התסמונת המטבולית.

Nutrients, Apr 19, 2022

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה