חיסון כנגד קורונה, ללא תלות בסוג החיסון, אינו מלווה בסיכויים נמוכים יותר להשגת היריון באמצעות הזרעה מלאכותית בקרב זוגות בסין, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open.
ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי זוגות רבים בסין המתמודדים עם הפרעת פוריות היססו באשר לקבלת חיסון כנגד קורונה לאור טענות בתקשורת החברתית כי החיסון עלול לגרום להפרעות פוריות בנשים. החוקרים מסבירים כי למרות שחלק מהמחקרים התמקדו בקשר בין חיסונים ובין תוצאות הפריה חוץ-גופית, אין עדויות הכוללות הערכה של הקשר בין חיסון כנגד COVID-19 ובין תוצאות הזרעה מלאכותית.
החוקרים השלימו הערכה פרוספקטיבית של 4,185 זוגות שכללו גבר אחד ואישה אחת שהשלימו הזרעה מלאכותית של בן הזוג באחד מבין עשרה מרכזים ברחבי סין בין יולי 2021 ועד פברואר 2022. במסגרת המחקר תועד המצב החיסוני של כל בני הזוג וכן נאספו נתונים דמוגרפיים. היריון ע"י הזרעה מלאכותית מבן הזוג נקבע על-פי אולטרה-סאונד וגינאלי חודש לאחר הטיפול.
מהתוצאות עולה כי 603 זוגות חוו היריון קליני וב-3,582 זוגות לא תועד היריון. החוקרים מדווחים כי לא זוהה קשר בין המצב החיסוני של הנשים ושל הגברים ובין הסבירות להשגת היריון. בשתי הקבוצות, סוג החיסון – אדנווירוס, מומת או רקומיבננטי – לא נקשר עם סיכויי השגת היריון וכן לא זוהה קשר בין מרווח הזמן מקבלת החיסון ועד לטיפולי הזרעה מלאכותית.
עוד עולה מהנתונים כי לא היו הבדלים בסיכויי היריון בין זוגות בהם שני בני הזוג היו מחוסנים, כאשר רק האישה הייתה מחוסנת, כאשר רק הגבר היה מחוסן וכאשר שני בני הזוג לא היו מחוסנים.
ממצאים אלו מעידים כי על זוגות המנסים להרות באמצעות טיפולי פוריות להקפיד על חיסונים כנגד קורונה וכי אין מקום לדחות את מועד ההזרעה המלאכותית בשל השלמת חיסון כנגד קורונה.
JAMA Netw Open, Dec 16, 2022
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!