זיהום בקורונה בזמן היריון מעלה את הסיכון לסיבוכים באם וביילוד (BMJ Glob Health)

הדבקה בנגיף הקורונה בכל נקודת זמן במהלך ההיריון מלווה בסיכון מוגבר לתמותה אימהית, תחלואה אימהית חמורה ותחלואה של היילוד, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת BMJ Global Health.

החוקרים השלימו מטה-אנליזה של 12 מחקרים הנמשכים בימים אלו מ-12 מדינות במטרה להעריך את הסיכון לסיבוכים באם וביילוד במקרים של הדבקה אימהית בנגיף קורונה בזמן היריון. הם התמקדו במחקרים שכללו לפחות 25 נשים הרות עם חשד או הוכחה לזיהום בקורונה, אשר הושוו אל מול נשים הרות ללא זיהום בקורונה.

בסיכומו של דבר, הסקירה כללה 13,136 נשים הרות, כולל 1,942 נשים עם זיהום בקורונה ו-11,194 נשים ללא זיהום בקורונה.

בהשוואה לנשים הרות ללא קורונה, בנשים הרות עם זיהום בקורונה תועד סיכון הרבה יותר גבוה לאשפוז ליחידת טיפול נמרץ (שמונה מחקרים; סיכון יחסי של 3.81, רווח בר-סמך 95% של 2.03-7.17), חוברו למכונת הנשמה (שבעה מחקרים; סיכון יחסי של 15.23, רווח בר-סמך 95% של 4.32-53.71) וקיבלו טיפול מציל חיים (שבעה מחקרים, סיכון יחסי של 5.48, רווח בר-סמך 95% של 2.57-11.72).

בנשים עם זיהום בקורונה תועד גם סיכוי גבוה יותר לאבחנה של דלקת ריאות (שישה מחקרים; סיכון יחסי של 23.46, רווח בר-סמך 95% של 3.03-181.39), מחלה תרומאובמבולית (שמונה מחקרים; סיכון יחסי של 5.5, רווח בר-סמך 95% של 1.12-27.12), קדם-רעלת היריון (תשעה מחקרים; סיכון יחסי של 1.42, רווח בר-סמך 95% של 1.13-1.78), קדם-רעלת היריון או רעלת היריון (עשרה מחקרים; סיכון יחסי של 1.46, רווח בר-סמך 95% של 1.17-1.81) והפרעות יתר לחץ דם של היריון (עשרה מחקרים; סיכון יחסי של 1.25, רווח בר-סמך 95% של 1.04-1.50).

זיהום בקורונה גם לווה בסיכון מוגבר לניתוח קיסרי (עשרה מחקרים; סיכון יחסי של 1.1, רווח בר-סמך 95% של 1.01-1.20) ותמותה אימהית (עשרה מחקרים; סיכון יחסי של 7.68, רווח בר-סמך 95% של 1.70-34.61).

בקרב יילודים שנחשפו לנגיף הקורונה ברחם תועד סיכון מוגבר לאשפוז ביחידת טיפול נמרץ ביילודים, בהשוואה לאלו שלא נחשפו לזיהום הנגיפי (שבעה מחקרים; סיכון יחסי של 1.86, רווח בר-סמך 95% של 1.12-3.08), כמו גם סיכון מוגבר למשקל לידה נמוך (תריסר מחקרים; סיכון יחסי של 1.19, רווח בר-סמך 95% של 1.02-1.40).

הסיכון ללידה מוקדמת היה גבוה יותר בנשים עם קורונה לעומת אלו ללא הזיהום הנגיפי (תריסר מחקרים; סיכון יחסי של 1.27, רווח בר-סמך 95% של 1.07-1.49), כמו גם סיכון מוגבר ללידה מוקדמת מתונה (תריסר מחקרים; סיכון יחסי של 1.37, רווח בר-סמך 95% של 1.05-1.79).

מניתוח נתונים שכלל השוואה בין נשים הרות עם זיהום תסמיני לעומת אלו ללא זיהום עלו תוצאות דומות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי נשים הרות בסיכון מוגבר במקרה של הדבקה בנגיף הקורונה ולכן החיסונים ומנות הבוסטר חשובים עוד יותר בנשים בגיל הפוריות ובנשים הרות.

 

BMJ Glob Health, Jan 2023

 

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

  • טיפול הורמונאלי חליפי מלווה בירידה גדולה יותר במשקל עם טיפול ב-Semaglutide בנשים לאחר מנופאוזה (Menopause)

    טיפול הורמונאלי חליפי מלווה בירידה גדולה יותר במשקל עם טיפול ב-Semaglutide בנשים לאחר מנופאוזה (Menopause)

    בנשים עם עודף-משקל או השמנת-יתר המטופלות ב- Semaglutide(וויגובי), טיפול הורמונאלי לווה בירידה גדולה יותר במשקל הגוף, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Menopause. החוקרים כותבים כי קשר זה נותר על כנו לאחר תקנון לערפלנים שונים. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים להשוות את היקף הירידה במשקל וסמני סיכון קרדיו-מטבולי בנשים לאחר-מנופאוזה עם וללא טיפול הורמונאלי חליפי. החוקרים […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • אימון שרירי רצפת אגן משפר תפקוד מיני בנשים (Am J Obstet Gynecol)

    אימון שרירי רצפת אגן משפר תפקוד מיני בנשים (Am J Obstet Gynecol)

    אימון שרירי רצפת אגן מלווה בשיפור בתפקוד המיני בנשים עם הפרעה בתפקוד רצפת האגן, כולל שיפור עוררות מינית, אורגזמה, שביעות רצון ותפקוד מיני כולל בנשים, ללא עדות לאירועים חריגים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סקירה שיטתית שפורסמה בשנת 2015 הציעה השפעה […]

  • האם לאנדומטריוזיס השפעה על הסיכון לממאירות? (Int J Cancer)

    האם לאנדומטריוזיס השפעה על הסיכון לממאירות? (Int J Cancer)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Oncology עולה קשר סיבתי בין אנדומטריוזיס ובין הסיכון למחלות ממאירות, עם עדויות המצביעות על סיכון מוגבר לסרטן שחלות, ממאירות עורית, ממאירות המטולוגית וסרטן שד שלילי לקולטנים להורמונים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים אפידמיולוגיים דיווחו על קשר בין אבחנה של אנדומטריוזיס ובין סוגים מסוימים של מחלות […]

  • הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    בנשים לאחר טיפולי IVF/ICSI הדבקה בנגיף קורונה בתוך עשרה שבועות מהחזרת עוברים אינה משפיעה לרעה על תוצאות היריון, שיעורי השרשה והפלה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology. החוקרים השלימו מחקר עוקבה פרוספקטיבי שכלל נתונים אודות 857 נשים בגילאי 20-29 שנים שעברו IVF/ICSI במרכז הפריה חוץ גופית בסין. הם […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה