תחליפי סוכר מלווים בסיכון מוגבר להתקפי לב ואירועים מוחיים (Eur Heart J)

רמות גבוהות של קסיליטול (Xylitol), ממתיק דל-קלוריות המשמש במאכלים רבים דלי-סוכר וכן במסטיקים ומשחות שיניים, מלוות בסיכון מוגבר להתקפי לב, אירועים מוחיים ותמותה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת European Heart Journal.

צוות המחקר כלל במחקר למעלה מ-3,000 משתתפים מארצות הברית ואירופה, אשר היו במעקב לאורך למעלה משלוש שנים. מהנתונים עולה כי באלו עם הרמות הגבוהות ביותר של קסיליטול בפלזמה תועד סיכון גבוה יותר למחלות לב וכלי דם.

החוקרים מסבירים כי קסיליטול מצוי באופן טבעי בכמויות קטנות בפירות וירקות ומשמש יותר כתחליף סוכר במהלך העשור האחרון במאכלים מעובדים, משחות שיניים, מסטיק לעיסה ומוצרים אחרים.

להערכת ההשפעות המוקדמות של קסיליטול, החוקרים בחנו את פעילות הטסיות במתנדבים שצרכו משקה ממותק-קסיליטול ומשקה ממותק-סוכר. רמות קסיליטול עלו פי 1000 באלו ששתו משקה ממותק-קסיליטול, אך לא תועדה עליה דומה לאחר שתיית משקה ממותק-סוכר.

ממצאי המחקר מדגישים שוב את הצורך המיידי בהערכת ההשפעות של סוכרים וממתיקים מלאכותיים, בפרט מאחר ורבים ממשיכים להמליץ על ממתיקים אלו ככלי להתמודד עם השמנה או סוכרת. אין כוונתם כי יש לזרוק לפח את משחת השיניים במידה וזו מכילה קסיליטול, אך יש להקפיד על מודעות לפיה צריכה של מוצרים עם רמות גבוהות עשויה להביא לעליה בסיכון לאירועי קרישיות-יתר.

בשנה שעברה דיווחו אותם חוקרים על קשר דומה בין אריתריטול, תחליף סוכר נוסף, ובין מחלות לב וכלי דם.

בתגובה למחקר נמסר ממועצת Caloric Control Council, גוף המייצג את תעשיית המשקאות ומזונות דלי ומופחתי-קלוריות, כי קסיליטול אושר מזה עשרות שנים ע"י הרשויות הממשלתיות. ייתכן ותוצאות המחקר אינן תקפות לאוכלוסייה הכללית מאחר וחלק מהמשתתפים במחקר כבר היו בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם.

Eur Heart J, June 2024

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שימוש בסטרואידים אנאבוליים מלווה בסיכון מוגבר להתקף לב (Circulation)

    שימוש בסטרואידים אנאבוליים מלווה בסיכון מוגבר להתקף לב (Circulation)

    בקרב מבוגרים המדווחים על שימוש בסטרואידים אנדרוגניים אנאבוליים תועד סיכון מוגבר למספר מחלות לב וכלי דם, כולל אוטם חד של שריר הלב, מחלת שריר הלב והפרעות קצב לב, בהשוואה לביקורות תואמות מהאוכלוסייה הכללית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Circulation. החוקרים התבססו על נתונים מתכנית נגד-סימום שנערך בחדרי כושר ברחבי דנמרק בין השנים 2006 […]

  • טיפול ב-Empagliflozin מפחית סיכון לסוגים שונים של אוטם לבבי בחולי סוכרת מסוג 2 ומחלת לב טרשתית (Cardiovasc Diabetol)

    טיפול ב-Empagliflozin מפחית סיכון לסוגים שונים של אוטם לבבי בחולי סוכרת מסוג 2 ומחלת לב טרשתית (Cardiovasc Diabetol)

    מחקר חדש שפורסם בכתב העת Cardiovascular Diabetology מצא כי טיפול ב- Empagliflozin הפחית ב-21% את הסיכון לאירועי אוטם שריר הלב בחולים עם סוכרת מסוג 2 עם מחלת לב טרשתית. התועלת של הטיפול התרופתי תועדה בעיקר בהפחתת הסיכון לאוטם מסוג 1 (משנית לקרע רובד טרשתי) ומסוג 2 (משנית לחוסר איזון בין דרישה לאספקת חמצן ללב). ברקע […]

  • חשיפה לניקוטינאמיד אינה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (JAMA Dermatol)

    חשיפה לניקוטינאמיד אינה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי חשיפה לניקוטינאמיד אינה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים. עם זאת, בחולים עם היסטוריה של מחלה קרדיווסקולארית מג'ורית בעברם זוהה קשר הדוק עם סיכון מוגבר לסיבוך קרדיווסקולארי מג'ורי בעתיד. להערכת סוגיות בטיחות הנוגעות לסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים עם ניקוטינאמיד, המשמש באופן נרחב להפחתת הסיכון לסרטן […]

  • בטיחות תוספי פרוביוטיקה ביחידות טיפול נמרץ ביילודים (The Journal of Pediatrics)

    בטיחות תוספי פרוביוטיקה ביחידות טיפול נמרץ ביילודים (The Journal of Pediatrics)

    מניתוח נתונים לאורך עשר שנים אודות שימוש בתכשירים פרוביוטיים עם זנים מרובים בפגים עולה כי שיעורי בקטרמיה של אורגניזמים פרוביוטיים תועדו ב-0.6% מהמקרים בלבד, ללא מקרי תמותה המיוחסים ישירות לזיהומים אלו, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת The Journal of Pediatrics. המחקר הרטרוספקטיבי נערך במונטריאול, קנדה ובמסגרתו ניתנה פורמולה פרוביוטית שכללה זנים רבים ליילודים […]

  • דיאטה ים תיכונית עשויה להפחית את הסיכון לממאירות על-רקע השמנה (JAMA Netw Open)

    דיאטה ים תיכונית עשויה להפחית את הסיכון לממאירות על-רקע השמנה (JAMA Netw Open)

    היענות רבה יותר לדיאטה ים תיכונית מלווה בירידה מתונה בסיכון לממאירויות על-רקע השמנה, בפרט סרטן כבד, כליה ומעי גס ורקטום, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מהנתונים עולה עוד כי הקשר אינו תלוי במדד מסת גוף ויחס היקף מותניים וירך. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דיאטה ים תיכונית נקשרה עם […]

  • טיפול באמפגליפלוזין (ג'ארדיאנס) מפחית את הסיכון לאירועי אוטם לבבי בחולי סוכרת מסוג 2 עם מחלת לב טרשתית

    טיפול באמפגליפלוזין (ג'ארדיאנס) מפחית את הסיכון לאירועי אוטם לבבי בחולי סוכרת מסוג 2 עם מחלת לב טרשתית

    מחקר שפורסם בשנת 2024 בכתב העת Cardiovascular Diabetology מצא כי טיפול באמפגליפלוזין (ג'ארדיאנס) הפחית את הסיכון הכולל לאוטם שריר הלב בהיקף של 21% באופן מובהק סטטיסטית בחולי סוכרת סוג 2 עם מחלת לב טרשתית. מחקרים קודמים הראו כי הטיפול התרופתי עם מעכב SGLT2 מסוג אמפגליפלוזין (ג'ארדיאנס) מפחית את הסיכון לאירועים קרדיווסקולריים, אך אין מידע רב […]

  • ההשפעה של צריכת קפאין על צפיפות כלי דם ברשתית (J Ophthalmol)

    ההשפעה של צריכת קפאין על צפיפות כלי דם ברשתית (J Ophthalmol)

    צריכת קפאין עשויה להביא לעליה בלחץ הדם לאחר שעתיים, אך אין לכך השפעה משמעותית על צפיפות כלי הדם ברשתית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Ophthalmology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כ-85% מאוכלוסיית ארצות הברית צורכת קפאין כל יום ומדובר בסם הפסיכואקטיבי הנפוץ ביותר ברחבי העולם. למרות השימוש הנרחב בקפאין, אין […]

  • שתיית קפה ותה עשויה להפחית את הסיכון לסרטן ראש וצוואר (Cancer)

    שתיית קפה ותה עשויה להפחית את הסיכון לסרטן ראש וצוואר (Cancer)

    מנתונים שפורסמו בכתב העתCancer  עולה כי שתיית קפה ותה מלווה בסיכון מופחת לאבחנה של ממאירויות של ראש וצוואר,  כולל סוגים שונים של ממאירויות בחלל הפה, הלוע והגרון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין מידע רב אודות הקשר בין שתיית קפה ותה ובין שכיחות סרטן ראש וצוואר. לנוכח העלייה ברחבי העולם בשכיחות מחלות אלו, מטרתם כעת […]

  • צריכת בשר אדום מלווה בסיכון מוגבר לירידה קוגניטיבית ודמנציה (Neurology)

    צריכת בשר אדום מלווה בסיכון מוגבר לירידה קוגניטיבית ודמנציה (Neurology)

    מחקר שפורסם בכתב העתNeurology  מצא כי צריכה גבוהה של בשר אדום, במיוחד בשר אדום מעובד, מלווה בסיכון מוגבר לירידה קוגניטיבית ודמנציה. החלפת בשר אדום מעובד באגוזים וקטניות עשויה להועיל לתפקוד הקוגניטיבי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הקשר בין תזונה לתפקוד הקוגניטיבי אינו זוכה לתשומת לב רבה כמו הקשר בין הרגלי התזונה ובין מחלות לב או […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה