מחקר חדש מראה כי יתרונות הסמגלוטייד בהפחתת סיכונים כלייתיים, קרדיווסקולריים ותמותה בחולי סוכרת סוג 2 ומחלת כליות כרונית (CKD) נשמרים גם בשילוב עם מעכב קולטן למינרלוקורטיקואידים. ד"ר פיטר רוסינג החוקר הראשי, הציג את המחקר בכנס EASD 2024.
המחקר בדק את השפעת סמגלוטייד בקרב משתתפים שהשתמשו במינרלוקורטיקואידים בתחילת המחקר (257 נבדקים), בהשוואה לאלו שלא (3,276). בקרב מטופלי סמגלוטייד שטופלו גם במינרלוקורטיקואידים לעומת פלצבו, נצפתה ירידה של 49% בתוצא הכלייתי המשולב, בעוד שבקבוצה ללא מינרלוקורטיקואידים נרשמה ירידה של 21%, ללא הבדל סטטיסטי משמעותי בין הקבוצות.
ד"ר רוסינג ציין כי "נראה שאין הבדל בהשפעת סמגלוטייד על התוצא העיקרי בין אם המטופל נוטל מינרלוקורטיקואידים או לא". לא נמצאו הבדלים משמעותיים גם בפרופיל הבטיחות בין הקבוצות. נצפתה עלייה קלה בהיפרקלמיה בקרב אלו שטופלו גם במינרלוקורטיקואידים (22.8% לעומת 13.9% בקבוצות הסמגלוטייד), אך ההבדל לא היה משמעותי.
החוקרים מציעים כי המנגנונים השונים של התרופות מספקים יתרונות באופן עצמאי זה מזה. ד"ר רוסינג הדגיש את הצורך בפיתוח אלגוריתמים ליישום טיפול משולב ושימוש בביו-מרקרים לזיהוי מי זקוק לתרופות. הוא ציין כי 15% מהמטופלים בקבוצת הפלצבו מתו במהלך המחקר, מדגיש את הסיכון הגבוה של אוכלוסייה זו. ד"ר אנדראה ג'יאקרי, שהנחה את המושב, ציין כי נדרשות עוד ראיות לגבי היתרונות של טיפול משולב. הוא מצפה לתוצאות מחקר CONFIDENCE שעתיד להתפרסם הבוחן שימוש כפול במעכב SGLT2 ופינרנון במבוגרים עם CKD וסוכרת מסוג 2.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!