אמצעים להפחת אלרגני קרדית אבק הבית, כולל ניקוי, אוורור ושימוש בכיסויים למיטה, נמצאו יעילים בהפחתת ריכוזי קרדית אבק הבית והאלרגנים, אך ההשפעה על איכות החיים של החולים והתסמינים הייתה מינימאלית, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת International Forum of Allergy & Rhinology.
החוקרים השלימו מטה-אנליזה שכללה 17 מחקרים אקראיים להערכת היעילות של התערבויות שונות להפחתת חשיפה לאלרגני קרדית אבק הבית. הם בחנו את הכמות הכוללת של אבק; ריכוזי אלרגנים מג’וריים של קרדית אבק הבית (Der1, Der P1, Der P2 ו-Der f1); שיא זרימה בנשיפה; תסמינים נשימתיים, ריאתיים ונזאליים; התלקחויות; ושינויים באיכות החיים.
הכמות הכוללת של אבק (הבדל ממוצע של 0.24-, p<0.001) וריכוזי Der1 (הבדל ממוצע של 0.97-, p=0.02) היו נמוכים יותר משמעותית בקבוצות ההתערבות, בהשוואה לקבוצות הביקורת.
הירידה בריכוזי Der P1, Der P2 ו-Der F1 לא הייתה שונה בין קבוצת ההתערבות וקבוצת הביקורת.
בהשוואה לקבוצת הביקורת, בקרב חולים בזרוע ההתערבות לא תועד שיפור משמעותי בתסמיני אסתמה ונזלת אלרגית או באיכות החיים של החולים.
החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי שיטות להפחתת חשיפה לאלרגני קרדית אבק הבית הן יעילות בהפחתת ריכוזי אבק ו-Der1. למרות היעילות של גישות אלו, בסופו של דבר הן לא הובילו להקלה בתסמיני מחלות דוגמת אסתמה או נזלת אלרגית, או לשיפור איכות החיים של החולים.
International Forum of Allergy & Rhinology, Mar 16, 2025
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!