אוליגוסכרידים בחלב האם מגינים מפני שלשול בתינוקות יונקים (J Pediatr)

במחקר שנערך בארה”ב, נבדק הקשר בין רמות של אוליגוסכרידים (2-linked fucosylated oligosaccharide ) בחלב האם לבין שלשול בתינוקות יונקים.

נאסף מידע מ- 93 זוגות של אמהות ותינוקות ממחקר שנערך בין 1988 ל- 1991. במחקר היה מעקב של כשנתיים אחרי התינוקות. היה רישום שבועי של התזונה של התינוקות ושל היציאות. נבדקו רמות של אוליגוסכרידים בדוגמיות של חלב האם, שנלקחו בשבועות 1-5 אחרי הלידה.

לפי תוצאות המחקר, היו 234 מקרים של שלשול, מתוכם 33% היו בינוניים עד קשים. תינוקות שבחלב האם שינקו היו רמות גבוהות של אוליגוסכרידים, סבלו פחות ממקרים בינוניים עד קשים של שלשול.

היו 31 מקרים של שלשול כתוצאה מקומפילובקטר ו- 16 מקרים של שלשול כתוצאה מקליקיוירוס. שיעור השלשול כתוצאה מקומפילובקטר, היה בקשר הפוך עם אחוז ה- 2’FL מתוך האוליגוסכרידים. שיעור השלשול כתוצאה מקליקיוירוס, היה בקשר הפוך עם אחוז ה- LDFH-1 מתוך האוליגוסכרידים.

תוצאות המחקר מראות, אומרים החוקרים, כי אוליגוסכרידים בחלב האם יכולים להגן מפני שלשול בתינוקות יונקים וכי אוליגוסכרידים יכולים להוות בסיס לחומרים העוברים בחלב עם פעילות אנטיבקטריאלית ואנטיויראלית.

J Pediatr 2004;145:297-303.

לידיעה המלאה במדסקייפ

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

    אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך