משפחה

שתייה מועטה מידי של מיים לאורך זמן קשורה לסיכון מוגבר לאי ספיקת לב (ESC)

ע”פ מחקר שדווח לאחרונה ב-ESC המבוסס על מעקב לאורך 25 שנה, עולה כי שתייה מועטה של מיים קשורה לעלייה בסיכון להתפתחות אי ספיקת לב. במחקר נמצא שבקרב האנשים שחלו באי-ספיקת לב היו רמות גבוהות יותר (אם כי עדיין בטווח הנורמה) של נתרן בדם ככל הנראה בשל שתיה מועטה יותר של מים.

המחקר, מחקר ה-ARIC , החל ב-1985 והוא עוקב אחרי למעלה מ-15 אלף אמריקאים בגילים 66-45 שהיו בריאים בתחילת המעקב.

לפי המחקר, בקרב אנשים שרמות הנתרן שלהם היו בטווח הגבוה של הנורמה (145-143 מא”ק לליטר) נמצא סיכון גבוה יותר של 39% לפתח אי-ספיקת לב בהשוואה למי שהיו בטווח הנמוך של הנורמה (142-135 מא”ק לליטר).

החוקרים ממליצים על שתיית רמה מספקת של מים (2 ליטר ליום לנשים ו-2-3 ליטר ליום בגברים) בכדי להפחית הסיכון להתפתחות אי ספיקת לב.

European Heart Journal, ehac138

בכתבה ב”הארץ” העוסקת במחקר זה מתייחס יו”ר החוג לקרדיולוגיה בקהילה באיגוד הקרדיולוגי, (ועורך תחום קרדיו-אונקולוגיה באי-מד) פרופ’ זאזא יעקבישויליו לממצאי המחקר המפתיעים לדעתן. “בקהילה הרפואית לא עסקו עד כה בהרגלי שתיית מים במשך החיים כגורם מניעתי. יתרה מכך, בשלבים של התפתחות אי-ספיקת לב, רופאים דווקא ממליצים להגביל מעט את שתיית הנוזלים כיוון שהגוף מתקשה לאזן ולסלק את הנוזלים כך שעלולות להיגרם בצקות. בחלק מהמקרים ניתנים למטופלים חומרים משתנים כדי לסייע לגוף לסלק את הנוזלים באופן מלאכותי”.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים