מחקר חדש שפורסם ב-Pediatric Allergy and Immunology מראה שילדים עם אלרגיה לבוטנים נוטים לסבול מתגובות לקטניות אחרות, כדוגמת סויה, עדשים, אפונה, שעועית, תורמוס וחילבה, ואלרגיות אחרות אלו עלולות לגרום לעתים קרובות לתגובות אנפילקטיות. "מבין ילדים אלרגיים לבוטנים, לפחות שני שליש היו רגישים לקטניה אחת אחרת, ואלרגיה לקטניות אובחנה ברבע מהחולים הרגישים", אומרת מחברת המחקר ל-Medscape.
אלרגנים למזון הם הגורמים השכיחים ביותר בילדות לתגובות אלרגיות. בקרב ילדים בצרפת, קטניות גורמות ל-14.6% מהתגובות האנפילקטיות הקשורות למזון, כאשר הבוטנים הם האלרגן העיקרי.
החוקרים העריכו את השכיחות וההימצאות של רגישות לקטניות בקרב כל הילדים והמתבגרים בגילאי 1-17 שנים שסבלו מאלרגיה לבוטנים ואושפזו במחלקה לאלרגיה לילדים במשך כ-3 שנים, החל בתחילת 2017. 195 משתתפי המחקר, האלרגים לבוטנים, תועדו שהם צרכו או היו בעלי רגישות לפחות לקטנית אחת שאינה בוטן; מתוכם, 69.7% היו בנים. החוקרים ניתחו נתונים על היסטוריית צריכה, בדיקות דקירה בעור, מצב אימונוגלובולין E ספציפי, תגובות אלרגיות קודמות ותגר מזון דרך הפה עבור כל קטניה.
החוקרים גילו כי מבין 195 הילדים עם אלרגיה לבוטנים, 98.4% סבלו לפחות ממחלה אטופית אחת נוספת. בנוסף, 122 (63.9%) היו רגישים לפחות לקטניה אחת אחרת. מתוך 122 הילדים הללו, 66.3% היו רגישים לחילבה, 42.2% לעדשים, 39.9% לסויה ו-34.2% לתורמוס. אלרגיה לקטניה אחת או יותר אושרה עבור 27.9% מ-122 הילדים הרגישים, כולל 4.9% שסבלו מאלרגיות מרובות לקטניות, כאשר עדשים, תורמוס ואפונה היו האלרגנים העיקריים. מבין 118 הילדים הסובלים גם מאלרגיה למזון שאינו קטניות, האלרגנים העיקריים למזון היו ביצים (57.6%), חלב פרה (33.0%), קשיו (39.0%), פיסטוק (23.7%) ואגוזי לוז (30.5%).יש לציין כי 50% מהתגובות האלרגיות לקטניות שאינן בוטנים היו חמורות, והופיעו לעתים קרובות כאסטמה. מחלות אטופיות נוספות, כולל אסתמה, עשויות להיות שתרמו לחומרת התגובות האלרגיות, ציינו המחברים.
למאמר שפורסם ב-Pediatric Allergy and Immunology באתר Wiley Online Library
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!