בפרק זה סוקר פרופ’ רז מחקר שהוצג לאחרונה ב-ACC לפיו דיאטה קטוגנית קשורה לסיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולריים. לאחרונה קיים פרופ’ רז דיון עם התזונאית עדינה בכר בסוגייה זו. האם מדובר בכרטיס צהוב/אדום?
בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק
בפרק זה סוקר פרופ’ רז מחקר שהוצג לאחרונה ב-ACC לפיו דיאטה קטוגנית קשורה לסיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולריים. לאחרונה קיים פרופ’ רז דיון עם התזונאית עדינה בכר בסוגייה זו. האם מדובר בכרטיס צהוב/אדום?
בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק
שלום וברוכים הבאים לפרק של “טיפ מחדר הרופא”. היום נעסוק בשאלות בנושא השמנה – מה משפיע יותר על התפתחות השמנה: הגנטיקה או הסביבה, האם השמנה היא תמיד מחלה ולמה יש שינוי בצורת ההשמנה לאחר גיל המעבר? בפרק זה נבחן את תפקידי הגנטיקה והסביבה בהתפתחות השמנת יתר, ננסה להבין איך הם משתלבים זה בזה, ונשמע מפרופסור […]
דיאטה עתירת מזון מעובד שנקשרה עם חותמת מיקרוביאלית של סרטן מעי גס ורקטום מצויה בקורלציה חיובית עם סיכון מוגבר לסרטן מעי גס ורקטום, בפרט גידולים עם עדות ל-Fusobacterium nucleatum, זן pks של Escherichia coli ו-ETBF (או Enterotoxigenic Bacteroides fragilis). ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי נכון להיום, אין מחקרים להערכת ההשפעה של דפוס תזונה (במקום רק […]
דיאטה שבה המקור העיקרי לשומן הוא ממקורות צמחיים קשורה לירידה בתמותה, בעוד ששומן מן החי קשור לעלייה בסיכון למוות, כך עולה ממחקר שפורסם ב- JAMA Internal Medicine
צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד מלווה בעליה בסיכון הכולל לסיבוכים מיקרווסקולאריים בכלל ולמחלת כליות בפרט בחולים עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The American Journal of Clinical Nutrition. החוקרים בחנו את הקשר בין צריכת מזון אולטרה-מעובד ובין הסיכון לסיבוכים מיקרווסקולאריים של סוכרת במדגם פרוספקטיבי שכלל 5,685 משתתפים עם סוכרת […]
במבוגרים עם טרום-סוכרת או סוכרת מסוג 2, צום לסירוגין הפחית את משקל הגוף ומדד מסת הגוף והביא לשיפור איזון גליקמי, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צום לסירוגין עשוי לשמש כגישה גמישה יותר להפחתת משקל ושיפור הבריאות הקרדיו-מטבולית בהשוואה להגבלה קלורית, אך אין נתונים רבים […]
בקרב מבוגרים עם מחלת כליות כרונית (CKD), צריכה גבוהה יותר של חלבון מהחי או מהצומח קשורה לתמותה מופחתת, כך עולה ממחקר שפורסם ב-JAMA Network Open
שלום וברוכים הבאים לפרק של “טיפ מחדר הרופא”. היום אנחנו מתמודדים עם שאלה שמעסיקה רבים מאיתנו – האם ניתן לרפא מחלות באמצעות שינוי באורח החיים בלבד, או שהתרופות הן המפתח האמיתי לריפוי? נבחן את היתרונות והחסרונות של כל גישה, נבדוק מתי חשוב להשתמש בטיפול תרופתי ומתי שינויים בתזונה, פעילות גופנית ואורח חיים יכולים לספק מענה […]
במבוגרים עם טרום-סוכרת או סוכרת מסוג 2, צום לסירוגין הפחית את משקל הגוף ומדד מסת הגוף, לצד שיפור האיזון הגליקמי, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צום לסירוגין עשוי לשמש כגישה גמישה יותר להפחתת משקל ושיפור הבריאות הקרדיו-מטבולית, בהשוואה לדיאטה עם הגבלה קלורית, אך אין […]
צריכה רבה של חלבונים, בין אם חלבון מן הצומח או מן החי, מלווה בשיעורי תמותה נמוכים יותר בקשישים עם מחלת כליות כרונית בדרגה קלה או בינונית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לקבוע את הקשר בין היקף צריכת חלבון ובין הסיכון לתמותה מכל-סיבה בחולים עם מחלת […]
נא ציין כתובת דואר אלקטרוני שבה אתה מקבל דיוורי e-Med או זו שציינת בכרטיס האישי שלך.
קישור לאיפוס סיסמא נשלח למייל.
חזרה להתחברות
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!