משפחה

שעון חכם עשוי לזהות סימנים מוקדמים של מחלת הפרקינסון (Nature Medicine)

מחקר שנערך לאחרונה בבריטניה מצא כי תנועת גוף שונה אשר מזוהה באופן פאסיבי על ידי שעונים חכמים עשויה לסייע בזיהוי מוקדם של מחלת הפרקינסון, מספר שנים לפני הופעת התסמינים

מחקר שנערך לאחרונה בבריטניה מצא כי תנועת גוף שונה אשר מזוהה באופן פאסיבי על ידי שעונים חכמים עשויה לסייע בזיהוי מוקדם של מחלת הפרקינסון, מספר שנים לפני הופעת התסמינים. המחקר הראה מתאם חזק בין הפחתה בתנועת הגוף לאורך שבוע אחד לבין הופעת המחלה עד 7 שנים מאוחר יותר. החוקרת הראשית, ד”ר סינתיה סנדור, אוניברסיטת קרדיף, אמרה כי “הראינו במחקר ששבוע אחד בלבד המספק נתונים אודות תנועת הגוף יכול לחזות אירועים של עד שבע שנים בעתיד, וכך בעזרת התוצאות הללו נוכל לפתח כלי סקר רב ערך שיסייע בגילוי מוקדם של מחלת הפרקינסון”. “יש לכך השלכות הן על עולם המחקר, בשיפור גיוס משתתפים למחקרים קליניים והן בפרקטיקה הקלינית, במתן אפשרות למטופלים לגשת לטיפולים בשלב מוקדם יותר”, הוסיפה סנדור. המחקר פורסם ב-Nature Medicine ב-3 ביולי, 2023.

החוקרים ניתחו נתונים מ-103,712 משתתפים ברחבי בריטניה שענדו שעון חכם למשך 7 ימים בשנים 2013 עד 2016. עד שנתיים מאיסוף הנתונים, 273 משתתפים אובחנו עם פרקינסון, ו-196 משתתפים נוספים פיתחו את המחלה לאחר שנתיים ומעלה מאיסוף הנתונים. החוקרים מצאו כי המשתתפים שאובחנו עם המחלה הראו ירידה בהאצה התנועתית שלהם באופן משמעותי עד 7 שנים טרם האבחנה, בהשוואה לקבוצת ביקורת בריאה ותואמת לגיל ולמין. הירידה בהאצה הן לפני האבחנה והן לאחריה הייתה ייחודית למטופלים עם פרקינסון, “המרמזת שמדד זה הוא ספציפי למחלה ועם פוטנציאל לשימוש בזיהוי מוקדם של אנשים שצפויים לחלות בפרקינסון”, אמרו החוקרים.

ד”ר חוסה לואיס לנסיגו, אוניברסיטת נווארה, ספרד, אמר ש”הערך העיקרי של מחקר זה הוא ההוכחה כי מדידות תאוצה המתקבלות באמצעות מכשירים, כגון שעון חכם, מועילות יותר מהערכת תסמינים בקרב אוכלוסייה הנמצאת בסיכון מוגבר לפתח פרקינסון”.

לכתבה ב- Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה