שתי תרופות ניסיוניות חדשות מתחילות ניסויי פאזה 3 לאחר שעמדו בתוצאים שנקבעו להם במחקרי אפילפסיה עמידה לטיפול בשלב 2. בנוסף, מחקר ראשון בבני אדם של מוצר מושתל בחולי אפילפסיה מצביע על כיוון חדש לטיפול במחלה זו, כך עולה ממחקרים חדשים שהוצגו במפגש של האקדמיה האמריקאית לנוירולוגיה.
מבין שתי התרופות שהוערכו בניסויים בשלב 2, האחת היא אנטגוניסט לקולטן AMPA ממוקד מאוד ב-TARP-8 המכונה ES-481 והשנייה היא XEN1101, פותחת תעלות אשלגן חדשנית שהייתה גם נסבלת היטב וגם יעילה. מעכבי TARP, הפועלים על חלבונים המווסתים את קולטן AMPA (אלפא-אמינו-3-הידרוקסי-5-מתיל-4 איזוקסאזולפרופיונית), כבר זמינים לטיפול באפילפסיה, אך ES-481 עשוי להיות שונה, כך אמר החוקר הראשי במפגש. כ”אנטגוניסט ראשון מסוגו, חזק וסלקטיבי של הקולטן TARP-γ8 AMPA”, הוא אמר “הוא צפוי לדכא ביעילות התקפים מוקדיים הנובעים מההיפוקמפוס והמערכת הלימבית. נראה שהספציפיות הזו של הפעולה עוקפת תופעות לוואי של מערכת העצבים המרכזית, כפי שהודגם במחקרים עד כה”.
בניסוי הרב-מרכזי, אקראי, שלב 2a, כ-22 חולים עם אפילפסיה עמידה לתרופות מכל סוג (מוקדי, כללי או מעורב) חולקו באקראי ל-ES-481 או פלצבו. בזרוע ES-481, המינון הועלה מדי שבוע, ובתום 4 שבועות ולאחר הפסקה של 7 ימים, הקבוצות האקראיות הועברו לטיפול ההפוך למשך 4 שבועות נוספים. כאשר הנתונים הוגבלו לתקופת הטיפול הראשונה כדי למנוע אפקט העברה, היה יתרון עקבי לטיפול פעיל על פני פלצבו. במינון הגבוה ביותר של 75 מ”ג פעמיים ביום של ES-481, הירידה בתדירות ההתקפים הייתה 80% לעומת 49% בפלסבו (P < .05).
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!