רויטל גנדלמן – מרטון, עורכת מדור נוירולוגיה רקע. משערים כי מסלולים אוקסידטיביים מעורבים באטיולוגיה של מחלת אלצהיימר ודמנציה וסקולרית. מספר מחקרי תצפית באנשים מבוגרים ללא דמנציה הציעו שצריכה תזונתית גבוהה של נוגדי חימצון או שימוש בתוספים של נוגדי חימצון קשורים עם תפקוד קוגניטיבי טוב יותר. בנוסף לנוגדי חימצון, ההשפעה של מרכיבי תזונה אחרים, כמו אבץ ונחושת, על התפקוד הקוגניטיבי איננה ברורה. מטרת המחקר היתה להעריך את ההשפעה של נוגדי חימצון, אבץ ונחושת במינון המקובל על התפקוד הקוגניטיבי. שיטות.
משתתפים במחקר מחלות עיניים קשורות לגיל חולקו אקראית לקבלת נוגדי-חמצון (ויטמין C 500 מ”ג ליום, ויטמין E 400 IU ליום, בטא קרוטן 15 מ”ג ליום), אבץ (80 מ”ג ליום) ונחושת (2 מ”ג ליום), נוגדי-חימצון יחד עם אבץ ונחושת , או פלצבו. מבחנים קוגניטיבייים בוצעו ב- 2,166 קשישים לאחר חציון של 6.9 שנות טיפול. תוצאות. לא היה הבדל בין הנבדקים בקבוצות הטיפול השונות מבחינת גיל, מין, גזע, השכלה, עישון, יתר לחץ דם, BMI, הסטורית של מחלה קורונרית, סכרת או דכאון, ושימוש בתרופות אנטי-היפרטנסיביות או באספירין. לא נמצא הבדל בין קבוצות הטיפול ב- 6 מבחנים קוגניטיביים. מסקנות. תוצאות אלה אינן תומכות בהשפעה מועילה או מזיקה של נוגדי חימצון, אבץ או נחושת על המצב הקוגניטיבי בקשישים. Age-Related Eye Disease Study Research Group. Impact of antioxidants, zinc, and copper on cognition in the elderly: A randomized, controlled trial. הצעות לקריאה נוספת: |
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!