גריאטריה

גיל והפרעות מצב רוח עשויים להשפיע על התפקוד הקוגניטיבי בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-APA)

בקרב חולים עם טרשת נפוצה, התפקוד הקוגניטיבי הושפעה מגיל החולים, כמו גם מתסמיני דיכאון וחרדה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Psychiatric Association.

במסגרת המחקר הרטרוספקטיבי בחנו החוקרים את הנתונים אודות 802 מבוגרים עם טרשת נפוצה שטופלו במרפאה נוירו-פסיכיאטרית בין 2006 עד 2022. החולים סווגו כצעירים במידה וגילם לא עלה על 50 שנים ומבוגרים במידה והיו בגילאי 50 שנים ומעלה.

החולים השלימו את מדד HADS (או Hospital Anxiety and Depression Scale) ו-MACFIMS (או Minimal Assessment of Cognitive Function in MS).

במדגם המחקר, חולים מבוגרים השיגו תוצאות קוגניטיביות פחות טובות במבחנים להערכת זיכרון, מהירות עיבוד ותפקוד ניהולי, בהשוואה לחולים צעירים יותר. החוקרים זיהו הבדלים בולטים בין קבוצות הגיל בקשר בין תסמיני דיכאון ותפקוד קוגניטיבי.

מעניין לציין כי מהממצאים עולה כי בחולים צעירים עם טרשת נפוצה, תסמינים דיכאוניים זוהו כגורם מנבא חשוב במיוחד של ליקוי קוגניטיבי, בעוד שבחולים מבוגרים יותר עם טרשת נפוצה תחושת חרדה בהקשר של דיכאון ניבאה טוב יותר ליקוי קוגניטיבי.

מהממצאים עולה כי על רופאים לשקול את החשיבות האפשרית של דיכאון וחרדה בהערכת חולים עם טרשת נפוצה ולשקול השלמת הערכה נוירו-פסיכיאטרית.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בקרב קשישים עם טרשת נפוצה תועד תפקוד קוגניטיבי גרוע יותר, בהשוואה לחולים צעירים יותר. התפקוד הקוגניטיבי בחולים עם טרשת נפוצה הושפע מגיל החולים, כמו גם מתסמיני דיכאון וחרדה.  הם קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה לקבוע אם טיפול לדיכאון עשוי להביא לשיפור בתפקוד הקוגניטיבי של חולים עם טרשת נפוצה.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-APA

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה