גינקולוגיה

ילודים לנשים שקיבלו חיסון כנגד RSV מקבלים פחות טיפול אנטיביוטי (Proceedings of the National Academy of Sciences)

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

מחקר חדש שפורסם ב- Proceedings of the National Academy of Sciencesהראה כי תינוקות שנולדו לאמהות שחוסנו נגד וירוס סינציטיאלי נשימתי (RSV) בהריון זקוקים לפחות טיפול אנטי-מיקרוביאלי מאשר תינוקות של אמהות לא מחוסנות.

“במחקר זה, ניתן חיסון RSV לנשים הרות כדי למנוע זיהום בתינוקות שלהן על ידי העברת נוגדנים לתינוק”, אמרה החוקרת הראשית. “הכותבים חקרו את השפעת החיסון על השימוש באנטיביוטיקה בתינוקות במהלך 90 הימים הראשונים לחייהם, הם מצאו שהשימוש באנטיביוטיקה היה מופחת בתינוקות שנולדו לאמהות שקיבלו את חיסון ה-RSV מאשר בתינוקות שנולדו לאמהות שקיבלו פלצבו, הם קובעים שהפחתת זיהום RSV בתינוקות תפחית זיהומים בדרכי הנשימה הגורמים לשימוש באנטיביוטיקה”.

החוקרים ערכו ניתוח משני של ניסוי אקראי מבוקר כפול סמיות, ב-87 אתרים ב-11 מדינות במספר יבשות. במחקר המקורי, שנערך בין דצמבר 2015 למאי 2018, 3005 אמהות ו-2978 תינוקות קיבלו את החיסון הניסיוני RSV F, ו-1573 אמהות ו-1546 תינוקות קיבלו זריקת פלצבו. מאפייני הבסיס של האמהות והתינוקות היו מאוזנים היטב, לדברי המחברים. במחקר הנוכחי, תינוקות שנולדו לאמהות שקיבלו את חיסון RSV נמצאו בסיכון נמוך ב-12.9% (CI 95%, 1.3-23.1%) לקבל מרשם אנטי-מיקרוביאלי במהלך 3 החודשים הראשונים לחייהם בהשוואה לתינוקות שאמהותיהם קיבלו פלצבו. יעילות החיסון בהורדת מרשמים אנטי-מיקרוביאליים לזיהומים חריפים בדרכי הנשימה התחתונות הייתה 16.9% (CI 95%, 1.4-29.4%). במהלך 3 החודשים הראשונים לחיים, על כל 100 תינוקות שנולדו, חיסון האם מנע 3.6 קורסים של תרופות אנטי-מיקרוביאליות במדינות בעלות הכנסה גבוהה (20.2% מכלל המרשמים לתרופות אנטי-מיקרוביאליות), ו-5.1 קורסים במדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית (10.9% מכלל המרשמים לתרופות אנטי מיקרוביאליות).

בנוסף לגילוי שזיהומים בדרכי הנשימה התחתונות היוו 69%-73% מכלל רישום התרופות האנטי-מיקרוביאליות שנמנעו על ידי חיסון אימהי, החוקרים מצאו יעילות ניכרת של החיסון (71.3% [95% CI, 28.1-88.6%) נגד דלקת אוזן תיכונה חריפה- מרשם אנטי-מיקרוביאלי הקשור לתינוקות במדינות בעלות הכנסה גבוהה.

לכתבה ב-Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה