במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Cardiology מדווחים חוקרים משיקגו על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים תחת התערבות מבוססת-צוות שכללה הדרכה ותמיכה בשימוש במכשירים ניידים בחדר המיון תועדה ירידה גדולה יותר בלחץ הדם הסיסטולי לאחר שישה חודשים, בהשוואה לאלו שקיבלו טיפול סטנדרטי לאחר השחרור מבית החולים.
המחקר האקראי כלל 574 מבוגרים (גיל ממוצע של 51.1 שנים) עם לחץ דם מוגבר (בטווח 140/90 מ”מ כספית עד 180/110 מ”מ כספית) שפנו לחדר מיון בבית חולים אוניברסיטאי בין פברואר 2019 עד מרץ 2023. המשתתפים חולקו באקראי לקבלת טיפול סטנדרטי לאחר השחרור מבית החולים והפניה לרופא מטפל (285 חולים) או הדרכה מסודרת והתערבות מתאימה (289 חולים), אשר כללה ייעוץ קצר עם רוקח קליני וניטור לחץ דם מבוסס מכשיר חכם עם הודעות טקסט המזכירות על שינויי התנהגות.
התוצא העיקרי היה השינוי הממוצע בלחץ דם סיסטולי לאחר שישה חודשים. תוצאים משניים כללו את השינויים בלחץ דם סיסטולי לאחר שלושה חודשים ושינויים בלחץ דם דיאסטולי לאחר שלושה ושישה חודשים.
לאחר שישה חודשים, בחולים בזרוע ההתערבות תועדה ירידה גדולה יותר בלחץ דם סיסטולי לעומת אלו שקיבלו טיפול סטנדרטי (הבדל ממוצע של 4.9 מ”מ כספית, p=0.02).
ההבדל בין הקבוצות בלחץ הדם הסיסטולי לאחר שלושה חודשים (4.2 מ”מ כספית) ובלחץ הדם הדיאסטולי לאחר שישה חודשים (2.3 מ”מ כספית) לא היה מובהק סטטיסטית.
לאחר שישה חודשים, 42.9% מהמשתתפים בזרוע ההתערבות ו-36.9% מאלו בזרוע הטיפול הסטנדרטי השיגו מדידות לחץ דם עד 140/90 מ”מ כספית, אך הבדל זה לא היה מובהק סטטיסטית (p=0.22).
החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מציעים כי התערבות להדרכה והעצמה המתחילה בחדר המיון עשויה לשמש כגישה יעילה להפחתת לחץ דם סיסטולי בחולים עם לחץ דם מוגבר המשוחררים מחדר המיון.
JAMA Cardiol, Apr 23, 2025
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!