הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון מקיימת אירוע לכבוד יום המזון העולמי המצוין ב-16 באוקטובר מדי שנה. יום המזון העולמי נוסד על ידי האום כדי לסייע בביעור הרעב בעולם, והשנה הוחלט להתמקד בנושאמרכיבים אלטרנטיביים וטכנולוגיות חדשות לעתיד בר קיימא.האירוע מתקיים בשיתוףCALSהקולג' לחקלאות ולמדעי החיים באוניברסיטת קורנל. הוא מתקייםבמתכונת פיזית(פרונטלית) באודיטוריום הפקולטה בשילובעם שידור בזוםעבור המשתתפים הזרים. את הכנס ארגנו חברי הסגל ד"ר מאיה דוידוביץ-פנחס וד"ר אבי שפיגלמן.
נושאי ההרצאות:
- במקום חלבונים מהחי: מבט על האקוסיסטם של החלבון האלטרנטיבי (ניר גולדשטיין, מנכ"ל הסניף הישראלי שלThe Good Food institute).
- בהשראת הטבע: פיתוח שומן צמחי שיחליף שומן מהחי (ד"ר מאיה דוידוביץ'-פנחס, הטכניון).
- מרכיבים להנדסת מזון ובישול המבוססים על חסת ים [אולבה] (פרופ' אלכס גולברג, אוניברסיטת תל אביב).
- עיצוב עתיד המזון (רן הראל, מרינה גמברין, אידן קוריס יוניליבר ישראל).
- פיתוח טכנולוגיות לעיבוד מזון עתיר חלבון שמקורו בחרקים (פרופ' אורי לזמס, הטכניון).
- ללא דבורים: ייצור דבש מחיידקים (פרופ' רועי עמית, הטכניון).
- תוכנית "הגשר" ניו יורק ישראל בתחום הפודטק (סטו שטרומוואסר, מנהל תוכניתGreen Circle Capital Partners).
- תפקידם של טכנולוגיות עיבוד לא תרמי בפתרון אתגרי קיימות בעולם המזון (פרופ' כרמן מורארו, קורנל).
- אגריטק מוקד ליזמות וחדשנות במזון ובחקלאות (ד"ר ברונו חבייר).
- הצגת כמה מהחברות מהאקסלרטורEIT FAN, שהטכניון מוביל את הפעילות הישראלית שלו. החברותLamuTech(משקאות בריאות),MAOLAC(חלבונים פונקציונלייםהמשפרים את הפעילות החיסונית),BIOTIPAC(הארכת חיי מזון).
- הצגת סטארטאפים ממעבר לאוקיאנוס האטלנטי:Akorn(ציפוי צמחי למזון),Paragon Pure(פיתוח מרכיבי מזון טבעיים וחדשניים),The better Meat(בשר מתורבת תחליפי בשר).
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!