טיפול נמרץ

אכילת דגים צלויים או מבושלים, אך לא מטוגנים, מגינה מפני פרפור פרוזדורים (Circulation )

במאמר המופיע עתה ב-Circulation נטען שאכילת דגים מבושלים או צלויים, אך לא מטוגנים, קשורה לירידה בסיכון של פרפור פרוזדורים (AF ).

דגים שמנוניים מספקים את חומצת השומן הלא רווי , אומגה -3, אשר סבורים שהיא מגינה מפני מחלות לב עורקיות.

במחקר, החוקרים בחנו את הדיאטה של כ-5,000 משתתפים מעל גיל 65, למשך תקופה של שנה, ולאחר מכן המשיכו במעקב למשך 12 שנה נוספים, תוך איתור המטופלים שפיתחו AF .

דווחו 980 מקרים של AF במהלך 12 שנה, ונמצא שמשתתפים שנטו לאכול יותר דגים צלויים או מבושלים, היו בסיכון נמוך יותר לפתח AF .

נבדקים אשר אכלו דגים בתדירות של 4 פעמים בשבוע היו בסיכון מופחת של 28% ל-AF בהשוואה לנבדקים אשר אכלו פחות מדג אחד בחודש. אוכלי (אולי טורפי..) דגים של מעל 5 פעמים בשבוע, היו בסיכון מופחת של 31% .

עם זאת, אוכלי דגים מטוגנים לא נהנו מהירידה בסיכון מפני AF, כנראה מכיוון שהטיגון הורס את מרכיב האומגה 3 . 

הסוכנות למזון המליצה לאחרונה על כמות הצריכה של דגים. לפי המלצותיה ניתן לאכול עד 4 מנות דג מסוג טונה, סרדינים, סלמון לשבוע. 

לנשים שהן בגיל הפוריות מומלץ לצרוך עד 2 מנות דג בשבוע.

לדיווח ב-druginfo

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

    אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך