מחקר חדש מצא כי ניתוח משולב של הביומרקרים NT-proBNP ו IL-1 RL1-בטיפת דם יבשה יכול לסייע בזיהוי מוקדם של מחלות לב מולדות בסיכון גבוה בילודים. המחקר, שפורסם ב JAMA Network Open-בחן 188 תינוקות עם מחלות לב מולדות בסיכון גבוה ו-96 תינוקות בריאים כקבוצת ביקורת. החוקרים הגדירו מחלות לב מולדות בסיכון גבוה כמקרים הדורשים ניתוח לב בינקות עקב מום לבבי תלוי PDA, או מקרים עם תסמיני אי ספיקת לב שאינם מגיבים לטיפול רפואי אחר.
מחלת לב מולדת (CHD) היא קבוצת המומים המולדים השכיחה ביותר בבני אדם, המשפיעה על כ-1 מתוך 125 יילודים. מחלת לב מולדת בסיכון גבוה משפיעה על כ-1 מתוך 500 יילודים, ודורשת טיפול רפואי דחוף למניעת קריסה של מחזור הדם וניהול כירורגי מוקדם לייצוב מחזור הדם. לפי עורכי המחקר, קיים צורך עולמי לשפר את האבחון המוקדם של מקרים אלה תוך התגברות על אי השוויון במתן הטיפול כדי להשיג תוצאות מיטביות.
החוקרים פיתחו בדיקות אימונולוגיות אוטומטיות לחלוטין למדידת NT-proBNP ו- IL-1 RL1 בדגימות טיפת דם יבשה. הבדיקות בוצעו על דגימות שנלקחו בגיל חציוני של 2 ימים. ניתוח משולב של שני הביומרקרים הראה ביצועים גבוהים בזיהוי מחלות לב מולדות בסיכון גבוה, עם שטח מתחת לעקומה (AUC) של 0.95. הבדיקה המשולבת הראתה דיוק של 93.0% בזיהוי מחלות לב מולדות בסיכון גבוה.
מתוך 36 מקרים של מחלות לב מולדות בסיכון גבוה שלא זוהו תחילה בשיטות סקר סטנדרטיות, הבדיקה המשולבת זיהתה 31 (86.1%) כבעלי סיכון גבוה. בתת-קבוצה של 70 מקרי קוארקטציה של האאורטה שלא זוהו על ידי סקר סטורציה לאחר הלידה, הבדיקה המשולבת הראתה ביצועים עם AUC של 0.97.
המחקר מדגיש את הפוטנציאל של שימוש בשיטות בדיקה מבוססות טיפת דם יבשה לשיפור הזיהוי המוקדם של מחלות לב מולדות בסיכון גבוה בילודים.
הערות עורך:
מחקר זה מדגים את תוספת היעילות בזיהוי מוקדם של מומי לב מורכבים ע”י תוספת של בדיקות NT- proBNP ו- IL-1 RL1 לבדיקות הסקר (“PKU”) שנלקחות באופן שיגרתי.
נראה לי שניתן לשקול ביצוע בדיקה זו גם במדינתנו.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!