פנימית

היפרגליקמיה חריפה קשורה לתפקוד לקוי של חדר שמאל לאחר אוטם שריר הלב

ידוע כי היפרגליקמיה חריפה קשורה בתמותה מוגברת לאחר אוטם שריר הלב ( MI ). מחקר חדש קובע כי הסיבה לכך היא שהיפרגליקמיה קשורה לתפקוד לקוי של החדר השמאלי.

במחקר זה נבדקו 529 חולים שקיבלו טיפול רה-פרפוזיה לאחר MI ראשון, בקיר הקדמי. רמת גלוקוז נמדדה בקבלה, ותפקוד חדר שמאל הוערך לפני ולאחר הטיפול.

היפרגליקמיה (מעל 10 מ”מול לליטר) היתה קשורה ב- ejection fraction נמוך יותר של חדר שמאל ( LVEF ), לפני ואחרי הטיפול. בנוסף לכך בחולים אלו נמדד שיפור פחות ב- LVEF בעקבות טיפול הרה-פרפוזיה.

גם לאחר תיקון עבור LVEF שלפני הטיפול, היפרגליקמיה חריפה היוותה מדד פרוגנוסטי בלתי תלוי להצלחת הטיפול.

בהתאם למחקרים קודמים היפרגליקמיה היתה קשורה בתמותה גבוהה יותר לאחר 30 יום, עלייה של 12% בסיכון לכל 1 מ”מול / ליטר של גלוקוז מעל הרמה התקינה.

Am Heart J 2003;146:674-678.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך