הרופאים ממליצים: לא לבלוע גרעינים
במרכז הרפואי אסף הרופא אושפזה בסוף השבוע ילדה בת 9, שהתלוננה על כאבי בטן עזים, שתקפו אותה, בגלים, משעות הבוקר. מאחר והתעורר חשד לאפנדיציטיס (דלקת בתוספתן), הוחשה הילדה לחדר הניתוח, לשם הוצאת התוספתן.
אלא שבמהלך הניתוח התברר לרופאים שמה שגרם לכאבי הבטן לא היה התוספתן אלא כמות גדולה של גרעיני קלמנטינות ש”נתקעו” בקטע הסופי של המעיים הדקים וגרמו לחסימתו.
“הצלחנו “לחלוב” את הגרעינים מהמעיים הדקים אל המעי הגס, ומשם, הם מופרשים החוצה בדרך הטבע”, מסביר ד”ר יגאל אפרתי, כירורג ילדים שניתח את הילדה. כשיצא מחדר הניתוח, שאל ד”ר אפרתי את האימא אם הילדה נוהגת לאכול קלמנטינות, והאם אישרה שהילדה מאוד אוהבת פרי הדר זה ואוכלת כמה מדי יום. הילדה, מסתבר, נהגה לבלוע את פלחי הפרי עם הגרעינים.
“במהלך השנים האחרונות נתקלנו בכמה מקרים של חסימות מעיים שנגרמו מגרעינים של קלמנטינות, ומאמר שלנו בנושא אף פורסם לפני מספר שנים בירחון הרפואי האמריקאי JOURNAL OF PEDIATRIC GASTROENTROLOGI AND NUTRITION, ובו דנו בתופעה ובדרך הטיפול בה. חשוב להזכיר להורים ולילדים שאם בולעים פה ושם גרעין של פרי לא נורא. אבל מי שאוכל כמות של 3 פירות (מסוג זה) ויותר מדי יום, חייב להתרגל להוציא את הגרעינים האלה לפני שהוא בולע את הפרי, שאלמלא כן, הגרעינים הללו, שאינם מתעכלים, עלולים לגרום לחסימת מעיים”.
הילדה, שנותחה ואושפזה במחלקה לכירורגיית ילדים באסף הרופא חשה בטוב, ואתמול שוחררה לביתה עם המלצה להמשיך לאכול פרי הדר כמו קלמנטינות, שהן מתוקות, קליפות ועשירות בוויטמין C רק לשים לב לעניין הגרעינים.
נמסר ע” לשכת הדוברת
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!