לפניכם הרצאה ודיון שנערכו במסגרת קצר קולע וממוקד – סוגיות בתוספי תזונה
ההרצאה בחסות חברת אלטמן
שימו לב לשאלות ההשתלמות המופיעות מיד לאחר ההרצאה.
לפניכם הרצאה ודיון שנערכו במסגרת קצר קולע וממוקד – סוגיות בתוספי תזונה
ההרצאה בחסות חברת אלטמן
שימו לב לשאלות ההשתלמות המופיעות מיד לאחר ההרצאה.
באחד מכל חמישה קשישים מאושפזים בסיכון לתת-תזונה תועדו רמות ליפאז בדם מתחת לטווח התקין ואלו לוו בסיכון מוגבר לסיבוכים ואי עמידה ביעדים התזונתיים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Nutrition. החוקרים השלימו מחקר אקראי שכלל מבוגרים מאושפזים בשמונה בתי חולים בשווייץ (2014-2018) שהיו בסיכון לתת-תזונה. המשתתפים חולקו באקראי בתוך 48 שעו מהאשפוז […]
מניתוח נתונים לאורך עשר שנים אודות שימוש בתכשירים פרוביוטיים עם זנים מרובים בפגים עולה כי שיעורי בקטרמיה של אורגניזמים פרוביוטיים תועדו ב-0.6% מהמקרים בלבד, ללא מקרי תמותה המיוחסים ישירות לזיהומים אלו, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת The Journal of Pediatrics. המחקר הרטרוספקטיבי נערך במונטריאול, קנדה ובמסגרתו ניתנה פורמולה פרוביוטית שכללה זנים רבים ליילודים […]
צריכת קפאין עשויה להביא לעליה בלחץ הדם לאחר שעתיים, אך אין לכך השפעה משמעותית על צפיפות כלי הדם ברשתית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Ophthalmology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כ-85% מאוכלוסיית ארצות הברית צורכת קפאין כל יום ומדובר בסם הפסיכואקטיבי הנפוץ ביותר ברחבי העולם. למרות השימוש הנרחב בקפאין, אין […]
מנתונים שפורסמו בכתב העתCancer עולה כי שתיית קפה ותה מלווה בסיכון מופחת לאבחנה של ממאירויות של ראש וצוואר, כולל סוגים שונים של ממאירויות בחלל הפה, הלוע והגרון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין מידע רב אודות הקשר בין שתיית קפה ותה ובין שכיחות סרטן ראש וצוואר. לנוכח העלייה ברחבי העולם בשכיחות מחלות אלו, מטרתם כעת […]
מחקר שפורסם בכתב העתNeurology מצא כי צריכה גבוהה של בשר אדום, במיוחד בשר אדום מעובד, מלווה בסיכון מוגבר לירידה קוגניטיבית ודמנציה. החלפת בשר אדום מעובד באגוזים וקטניות עשויה להועיל לתפקוד הקוגניטיבי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הקשר בין תזונה לתפקוד הקוגניטיבי אינו זוכה לתשומת לב רבה כמו הקשר בין הרגלי התזונה ובין מחלות לב או […]
במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים מאוניברסיטת הרווארד בבוסטון על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי צריכת קפה או מיץ תפוזים בגיל ההתבגרות עשויה להפחית את הסיכון לסוכרת מסוג 2 בבגרות, בעוד שצריכת סודה רגילה או תה קרה מלווה בסיכון מוגבר להפרעה במשק הסוכר. עוד דווח כי העלייה בצריכת קפה לאורך […]
מנתונים שפורסמו בכתב העת Menopause עולה כי צריכת קינמון בנשים לאחר-מנופאוזה עשויה להביא לשיפור בחומרת תסמיני מנופאוזה, בפרט בהיבט הפסיכולוגי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למנופאוזה השפעה משמעותית על הפן הגופני, הנפשי והרגשי בנשים. מרבית הנשים חוות תסמינים במהלך מנופאוזה, להם השפעה על איכות החיים במשך עשור ומעלה. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את ההשפעה […]
שלום וברוכים הבאים לעוד פרק של "שבירת מיתוסים" היום נדון בשאלה שנוגעת לכולנו – האם כדאי להוריד את צריכת הנתרן גם אם אנחנו בריאים? נתרן, הוא מרכיב מרכזי במזון שלנו, ורבים מהאנשים עם יתר לחץ דם מתבקשים להוריד בצריכה שלו. אבל – האם יש חשיבות להפחתת נתרן גם באנשים בריאים? בפרק הזה ננסה לשבור כמה […]
עודף שומן גוף בנשים לאחר-מנופאוזה מלווה בסיכון מוגבר לסרטן שד, כאשר מדד CUN-BAE (או Clinica Universidad de Navarra-Body Adiposity Estimator) הדגים קשר בולט יותר ממדד מסת הגוף, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Epidemiology and Community Health. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שכלל 1,033 נשים עם סרטן שד ו-1,143 ביקורות לאחר-מנופאוזה ממחקר MCC-Spain Study. […]
נא ציין כתובת דואר אלקטרוני שבה אתה מקבל דיוורי e-Med או זו שציינת בכרטיס האישי שלך.
קישור לאיפוס סיסמא נשלח למייל.
חזרה להתחברות
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!