בטיחות תוספי פרוביוטיקה ביחידות טיפול נמרץ ביילודים (The Journal of Pediatrics)

מניתוח נתונים לאורך עשר שנים אודות שימוש בתכשירים פרוביוטיים עם זנים מרובים בפגים עולה כי שיעורי בקטרמיה של אורגניזמים פרוביוטיים תועדו ב-0.6% מהמקרים בלבד, ללא מקרי תמותה המיוחסים ישירות לזיהומים אלו, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת The Journal of Pediatrics.

המחקר הרטרוספקטיבי נערך במונטריאול, קנדה ובמסגרתו ניתנה פורמולה פרוביוטית שכללה זנים רבים ליילודים שנולדו לפני 33 שבועות היריון או במשקל לידה נמוך מ-1500 גרם, החל מ-0.5 גרם ביום עם הזנה אנטרלית ראשונה עד גיל מתוקן של 34 שבועות.

החוקרים בחנו את התוצאות ב-2,109 יילודים שקיבלו פרוביוטיקה שהכילה חמישה זני חיידקים: Bifidobacterium longum subspecies longum, B longum subspecies infantis, B breve, B bifidum, Lactobacillus rhamnosus.

נתונים ממאגר נתונים מיקרוביולוגיים בין השנים 2001 עד 2022 שימשו לזיהוי חולים עם תרביות דם חיוביות לזני חיידקים הקיימים בתכשירים הפרוביוטיים.

תכשירים פרוביוטיים עם זנים מרובים שימשו במשך למעלה מעשר שנים, כאשר בקטרמיה תועדה ב-12 מקרים (0.6%); תשעה היו משנית לזני Bifidobacterium ושלושה משנית ל-Lactobacillus rhamnosus. לא תועדו מקרים דומים טרם השימוש בתכשירים פרוביוטיים אלו.

בקרב התינוקות עם בקטרמיה, בשמונה תועדו במקביל לבקטרמיה סיבוכים במערכת העיכול וחמישה נדרשו להתערבות בטנית דחופה. זיהומים נלווים תועדו בחמישה מקרים, כולל בקטרמיה עם פתוגנים אחרים, חשד לזיהומים בדרכי השתן וזיהום פטרייתי בדם. שניים מבין שמונה תינוקות במצב קריטי הלכו לעולמם לאחר הפסקת טיפול נמרץ, אך מקרי התמותה שלהם לא יוחסו לבקטרמיה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי במדגם הנוכחי, בקטרמיה עם אורגניזמים הכלולים בתכשירים הפרוביוטיים לא הייתה נפוצה ולא תועדו מקרי תמותה המיוחסים ישירות לבקטרמיה בפגים שנחשפו לפורמולות אלו. לנוכח מגוון התכשירים הפרוביוטיים בשימוש, הם קוראים להשלים מחקרים נוספים להערכת הבטיחות של התכשירים השונים הזמינים לשימוש.

The Journal of Pediatrics, Feb 19, 2025

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם רמות ליפאז בדם יכולות לסייע בקביעת המלצות תזונתיות בקשישים? (Clinical Nutrition)

    האם רמות ליפאז בדם יכולות לסייע בקביעת המלצות תזונתיות בקשישים? (Clinical Nutrition)

    באחד מכל חמישה קשישים מאושפזים בסיכון לתת-תזונה תועדו רמות ליפאז בדם מתחת לטווח התקין ואלו לוו בסיכון מוגבר לסיבוכים ואי עמידה ביעדים התזונתיים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Nutrition. החוקרים השלימו מחקר אקראי שכלל מבוגרים מאושפזים בשמונה בתי חולים בשווייץ (2014-2018) שהיו בסיכון לתת-תזונה. המשתתפים חולקו באקראי בתוך 48 שעו מהאשפוז […]

  • ההשפעה של צריכת קפאין על צפיפות כלי דם ברשתית (J Ophthalmol)

    ההשפעה של צריכת קפאין על צפיפות כלי דם ברשתית (J Ophthalmol)

    צריכת קפאין עשויה להביא לעליה בלחץ הדם לאחר שעתיים, אך אין לכך השפעה משמעותית על צפיפות כלי הדם ברשתית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Ophthalmology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כ-85% מאוכלוסיית ארצות הברית צורכת קפאין כל יום ומדובר בסם הפסיכואקטיבי הנפוץ ביותר ברחבי העולם. למרות השימוש הנרחב בקפאין, אין […]

  • שתיית קפה ותה עשויה להפחית את הסיכון לסרטן ראש וצוואר (Cancer)

    שתיית קפה ותה עשויה להפחית את הסיכון לסרטן ראש וצוואר (Cancer)

    מנתונים שפורסמו בכתב העתCancer  עולה כי שתיית קפה ותה מלווה בסיכון מופחת לאבחנה של ממאירויות של ראש וצוואר,  כולל סוגים שונים של ממאירויות בחלל הפה, הלוע והגרון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין מידע רב אודות הקשר בין שתיית קפה ותה ובין שכיחות סרטן ראש וצוואר. לנוכח העלייה ברחבי העולם בשכיחות מחלות אלו, מטרתם כעת […]

  • צריכת בשר אדום מלווה בסיכון מוגבר לירידה קוגניטיבית ודמנציה (Neurology)

    צריכת בשר אדום מלווה בסיכון מוגבר לירידה קוגניטיבית ודמנציה (Neurology)

    מחקר שפורסם בכתב העתNeurology  מצא כי צריכה גבוהה של בשר אדום, במיוחד בשר אדום מעובד, מלווה בסיכון מוגבר לירידה קוגניטיבית ודמנציה. החלפת בשר אדום מעובד באגוזים וקטניות עשויה להועיל לתפקוד הקוגניטיבי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הקשר בין תזונה לתפקוד הקוגניטיבי אינו זוכה לתשומת לב רבה כמו הקשר בין הרגלי התזונה ובין מחלות לב או […]

  • ההשפעה של צריכת קפה ומשקאות אחרים בגיל ההתבגרות על הסיכון לסוכרת מסוג 2 בבגרות (Eur J Epidemiol)

    ההשפעה של צריכת קפה ומשקאות אחרים בגיל ההתבגרות על הסיכון לסוכרת מסוג 2 בבגרות (Eur J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים מאוניברסיטת הרווארד בבוסטון על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי צריכת קפה או מיץ תפוזים בגיל ההתבגרות עשויה להפחית את הסיכון לסוכרת מסוג 2 בבגרות, בעוד שצריכת סודה רגילה או תה קרה מלווה בסיכון מוגבר להפרעה במשק הסוכר. עוד דווח כי העלייה בצריכת קפה לאורך […]

  • תוספי קינמון עשויים להקל על תסמיני מנופאוזה מוקדמים (Menopause)

    תוספי קינמון עשויים להקל על תסמיני מנופאוזה מוקדמים (Menopause)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Menopause עולה כי צריכת קינמון בנשים לאחר-מנופאוזה עשויה להביא לשיפור בחומרת תסמיני מנופאוזה, בפרט בהיבט הפסיכולוגי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למנופאוזה השפעה משמעותית על הפן הגופני, הנפשי והרגשי בנשים. מרבית הנשים חוות תסמינים במהלך מנופאוזה, להם השפעה על איכות החיים במשך עשור ומעלה. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את ההשפעה […]

  • לידה מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בגיל צעיר (JAMA Network Open)

    לידה מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בגיל צעיר (JAMA Network Open)

      מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי באלו שנולדו פגים תועד סיכון מוגבר לתמותה מכל-סיבה גם בעשור השלישי והרביעי לחייהם. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה הקנדה ובחנו נתונים אודות 4.99 מיליון לידות שאירעו בין ינואר 1983 ועד דצמבר 1996 עם מעקב עד דצמבר 2019. הם השוו בין לידות מוקדמות (24-37 שבועות היריון) […]

  • האם מתן תוך-קני של סטרואידים יחד עם סורפקטנט הוא יעיל? (JAMA)

    האם מתן תוך-קני של סטרואידים יחד עם סורפקטנט הוא יעיל? (JAMA)

    מחקר חדש שתוצאותיו פורסמו ב-JAMA הראה כי מתן תוך-קני של סטרואידים יחד עם סורפקטנט עשוי להיות בעל השפעה מועטה, עד כלל ללא השפעה, על הסיכון להתפתחות Brochopulmonary Dysplasia (BPD). ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: האם יש חשיבות בהורדת נתרן גם באנשים בריאים?

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: האם יש חשיבות בהורדת נתרן גם באנשים בריאים?

    שלום וברוכים הבאים לעוד פרק של "שבירת מיתוסים" היום נדון בשאלה שנוגעת לכולנו – האם כדאי להוריד את צריכת הנתרן גם אם אנחנו בריאים? נתרן, הוא מרכיב מרכזי במזון שלנו, ורבים מהאנשים עם יתר לחץ דם מתבקשים להוריד בצריכה שלו. אבל – האם יש חשיבות להפחתת נתרן גם באנשים בריאים? בפרק הזה ננסה לשבור כמה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה