מעכבי SGLT-2 עשויים לשפר תוצאות כלייתיות במבוגרים אסיאתיים עם סוכרת מסוג 2 (Kidney Med)

במאמר שפורסם בכתב העת Kidney Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי התחלת טיפול במעכבי SGLT-2 עשוי להגן מפני הסיכון להידרדרות בתפקוד הכלייתי או אי-ספיקת כליות בקרב מבוגרים אסיאתיים עם סוכרת מסוג 2. עוד דווח כי הטיפול התרופתי מלווה בסיכון מופחת לקטיעות ואי-ספיקת כליות חדה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סוכרת הינה גורם משמעותי לעלייה בתחלואה עקב מחלות כליה כרוניות, הקשורות למוגבלות קשה, תמותה גבוהה ואיכות חיים ירודה. מחקרים קודמים הראו כי אוכלוסיות אסיאתיות נוטות יותר לפתח סוכרת סוג 2 ולחוות התקדמות מהירה יותר לסיבוכים חמורים, כולל מחלת כליה כרונית, בהשוואה לעמיתיהם האירופאיים.

החוקרים התבססו על נתונים ממרשם סוכרת של SingHealth בסינגפור במטרה לבחון את ההשפעות של מעכבי SGLT-2 על התפקוד הכלייתי ואת בטיחות הטיפול בחולים עם סוכרת מסוג 2.

מדגם המחקר כלל 4,254 חולים שהחלו טיפול במעכבי SGLT-2 או תרופות אחרות לאיזון רמות הסוכר בדם בין השנים 2014 עד 2018, כאשר כל קבוצה כללה 2,127 מטופלים. גילם הממוצע של המשתתפים במחקר עמד על 63.4 שנים, ו-48.6% היו נשים. 67.8% מהמטופלים היו ממוצא סיני, 11.9% הודים, 15.6% מלאים, ו-4.7% מקטגוריות אחרות.

התוצא העיקרי של המחקר היה ירידה של לפחות 40% בקצב פינוי גלומרולארי משוער או אי-ספיקת כליות הדורשת טיפול, כאשר גם נבחן קצב השינוי בתפקוד כלייתי, שיעורי קטיעות ואירועי אי-ספיקת כליות חדה.

מהתוצאות עולה כי טיפול במעכבי SGLT-2 לווה בירידה משמעותית של 61% בסיכון לתוצא העיקרי המשולב (יחס סיכון של 0.39, רווח בר-סמך 95% של 0.31-0.48) וירידה של 62% בסיכון לירידה של לפחות 40% בקצב פינוי גלומרולארי משוער (יחס סיכון של 0.38, רווח בר-סמך 95% של 0.31-0.48). עוד מדווח כי טיפול במעכבי SGLT-2 הפחית את קצב הירידה בקצב פינוי גלומרולארי משוער בשיפוע של 2.67 מ"ל/דקה (רווח בר-סמך 95% של 1.90-3.43).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי מחקר עולם-אמיתי זה מעידים כי טיפול במעכבי SGLT-2 מספק הגנה משמעותית לתפקוד הכלייתי בחולים מרקע אתני שונה. טיפול במעכבי SGLT-2 גם הפחית את הסיכון לנזק כלייתי חד, אך דרושים מחקרים נוספים בנושא, בפרט באוכלוסיות בסיכון גבוה באסיה ומחוצה לה.

Kidney Med, Dec 2024

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה