נוירוכירורגיה

תוצאות מבטיחות לטכנולוגיית מציאות מדומה לשיפור תפקוד מוטורי (Front Neurol)

טכנולוגיית מציאות מדומה מלווה בשיפור שיווי המשקל ותפקוד מוטורי של הגפיים במבוגרים במצב קריטי, בהשוואה לטכניקות שיקום מסורתיות, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת Frontiers in Neurology.

החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שהתבססו על נתונים מ-11 מחקרים אקראיים ומבוקרים שפורסמו לאורך עשר שנים בשמונה מאגרי נתונים גדולים. הסקירה כללה 880 מבוגרים במצב קריטי, מהם 435 בקבוצת ההתערבות ו-445 בקבוצת הביקורת.

התוצאים שנבחנו כללו את יכולת שיווי משקל, עצמאות תפקודית, יכולת הליכה ותפקוד מוטורי של גפה עליונה ותחתונה כפי שנקבע לפי מדדי Berg Balance Scale, Functional Independence Measure, Functional Ambulatory Category ו-Fugl-Meyer Assessment, בהתאמה.

בהשוואה לטכניקות שיקום מסורתיות, טכנולוגיית מציאות מדומה מלווה בשיפור משמעותי במדדי Berg Balance Score (הבדל ממוצע של 3.95, p<0.05), תפקוד מוטורי של גפה עליונה (הבדל ממוצע של 5.08, p<0.05), תפקוד מוטורי של גפה תחתונה (הבדל ממוצע של 2.83, p<0.05) ומדדי Functional Ambulation Category (הבדל ממוצע של 0.72, p<0.05).

מדדי עצמאות תפקודית לא היו שונים משמעותית בין הקבוצות.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים אקראיים ומבוקרים בקנה מידה גדול ובאיכות גבוהה במטרה לאשר את מסקנות המחקר ולסייע בבחירת טכנולוגיית מציאות מדומה מתאימה למטופלים.

Front Neurol, Feb 5, 2025

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה