תזונה

מעדכנים את המטבח הצה”לי: השפים בצבא עוברים לבישול ב”חמסה של צבעים” – אדום, כתום, ירוק, לבן וסגול

החל מיוני 2005 יאמץ צה”ל המלצות תזונה של מועצת הצמחים והשפים הצבאיים יבשלו ב- 5 צבעים לחיים בריאים

החל מחודש יוני 2005 ייערכו שינויים מהותיים במטבח הצה”לי. בעקבות המלצות מומחי התזונה במועצת הצמחים, יעברו השפים בצה”ל לבישול בשיטת “חמסה של צבעים”, המעודדת שימוש בירקות ופירות מ- 5 קבוצות הצבע – אדום, כתום, ירוק, לבן וסגול. כ- 1500 שפים וטבחים יקבלו לידיהם את “כח הצבע” – המדריך לצריכת ירקות מ- 5 קבוצות הצבע, ובו המלצות תזונתיות לאכילה צבעונית ומגוונת של ירקות ופירות.

המקור לשינוי הוא המגמה שניכרת בצה”ל לפיה עוברים לתזונה בריאה ונכונה. האחראי לשינוי הוא רמ”ד התזונה בצה”ל, רס”ן שמוליק מולדובן, שהחליט לאמץ את המלצות קמפיין מועצת הצמחים – “ירקות ופירות ב- 5 צבעים לחיים בריאים”. הקמפיין מבוסס על מחקרים מדעיים הקובעים כי אכילה יומיומית של ירקות ופירות מחמש קבוצות הצבע חיונית לשמירה על הבריאות ולחיזוק יכולת ההגנה של הגוף מפני מחלות

יריית הפתיחה להעברת המטבח הצה”לי לשיטת הבישול החדשה היא
אליפות צה”ל בבישול למפקדים 2005, שתתקיים בחסות מועצת הצמחים
ביום רביעי הבא (25 במאי) בבה”ד 6. התחרות, ביוזמת עיתון “במחנה” וחיל הלוגיסטיקה, תעמוד בסימן בריאות וישתתפו בה 20 מפקדים חובבי בישול, אשר ירכיבו מתכונים מתוך סל מוצרים סודי, שייחשף רק בבוקר התחרות.

לצורך הטמעת השינויים במטבחים הצה”ליים, תקיים מועצת הצמחים סיורים מקצועיים לבכירי השפים בצה”ל, תעביר ימי עיון במסגרת תוכנית הלימודים של ביה”ס הצה”לי לבישול ותארגן ימי הדרכה לשפים מקצועיים בצבא.

לדברי רס”ן שמוליק מולדובן, רמ”ד התזונה בצה”ל: “שיתוף הפעולה בין צה”ל למועצת הצמחים מצעיד את צה”ל לעידן של תזונה בריאה יותר. שילוב יומיומי של ירקות ופירות מחמשת הצבעים בתזונת החיילים, חיוני לשמירה על בריאותם ועל חוסנם”. 

לדברי מיכאל אילון, מועצת הצמחים: “מועצת הצמחים פותחת צוהר לתזונה בריאה וצבעונית בקרב חיילי צה”ל ומפקדיו, ופועלת להעלאת המודעות לחשיבות הרבה באכילה יומיומית של ירקות ופירות מ- 5 קבוצות הצבע”.

לפרטים נוספים: ביבי תקשורת ויחסי ציבור 6247282 03

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

    אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך