מערכת ממוחשבת עשוייה לסייע באיבחון פוליפים במעי

מערכת ממוחשבת חדשה (CAD ) מאפשרת לשפר את זיהוי הפוליפים במעי, כך עולה ממחקר חדש שהחברה האמריקאית לרנטגן מדווחת עליו.

במחקר בחנו 4 מאבחנים (שני רדיולוגים מומחים, רדיולוג מתמחה וגסטרואנטרולוג) 20 תוצאות CT קולונגרפיות . 10 מהקולונגרפיות היו נורמליות וב-10 היו 11 פוליפים בגודל של בין 5-12 מ”מ.

המאבחנים בדקו את המימצאים בשלב ראשון ללא ה-CAD , ולאחר מכן בעזרת המערכת. נמצא ש-42% מהפוליפים לא אובחנו בבדיקה הרגילה. לאחר מכן, 75% מהפוליפים שלא אובחנו בתחילה, זוהו בעזרת ה- CAD .

ה-CAD היה מסוגל לזהות את כל הפוליפים שלא אובחנו, אך המאבחנים לא הסכימו עם הערכת המחשב. התוצאה של 42% “פיספוסים” בבדיקה רגילה היא גבוהה מהמקובל והרגיל ולפי החוקרים נבעה מכך שהם בחרו במתכוון במקרים קשים במיוחד.

עם זאת ל-CAD היו גם טעויות של זיהוי מוטעה (false-positives ) של פוליפים, אך נמצא ש-77% מהזיהויים הלא נכונים היו קלים לביטול ע”י צוות המאבחנים.

איבחון CT של קולונגרפיות הוא תהליך קשה וארוך ועלול לפגוע בדיוק. שילוב של CAD עשוי להיות חשוב בעיקר בביצוע איבחונים המוניים.

ה-CAD פותח ע”י אונ’ שיקגו, והוא עדיין אינו זמין ונפוץ. עם זאת, רשיון הייצור והשיווק ניתן עתה ל-2 חברות, וההערכה היא שהציוד יהיה זמין לשימוש בסוף שנה זו.

מקור:  American Roentgen Ray Society 

לדיווח ב-docguide

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

    אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך