צריכת סויה מלווה בהפחתת סיכון לתמותה עקב סרטן שד (Cancer)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cancer עולה כי מאכלי סויה אינם מזיקים, ואף עשויים להועיל לנשים עם סרטן שד. הממצאים החדשים מעידים כי צריכה תזונתית רבה יותר של איזופלבונים מלווה בסיכון מופחת לתמותה מכל-סיבה באוכלוסיה זו.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הקשר בין צריכה תזונתית של איזופלבונים, הפיטואסטרוגן המרכזי בסויה, עם תמותה מכל-סיבה במדגם שכלל 6,235 נשים עם סרטן שד, שנכללו במאגר Breast Cancer Family Registry. צריכה תזונתית נבחנה על-בסיס שאלוני תזונה עבור מדגם Hawaii-Los Angeles Multiethnic Cohort שכלל 5,178 נשים שדיווחו על דיאטה לפני אבחנה ו-1,664 נשים שדיווחו על הרגלי תזונה לאחר אבחנה.

במהלך חציון מעקב של 113 חודשים (כ-9.4 שנים), תועדו 1,224 מקרי תמותה. החוקרים זיהו ירידה של 21% בשיעורי התמותה מכל-סיבה בנשים ברבעון העליון לעומת התחתון של צריכת איזופלבונים בתזונה (1.5 ומעלה לעומת פחות מ-0.3 מ”ג ביום; יחס סיכון של 0.79). הקשר בין שיעורי תמותה מופחתים עם צריכה רבה יותר היה מוגבל לנשים עם גידולים שליליים לקולטנים להורמונים (יחס סיכון של 0.49) ולאלו שלא קיבלו טיפול הורמונאלי לממאירות (יחס סיכון של 0.68). עם זאת, האינטראקציות לא היו מובהקות סטטיסטית.

החוקרים מדגישים כי ממצאי המחקר נוגעים למוצרי מזון המכילים סויה ולא לתוספי סויה וכי בשלב זה לא ניתן להמליץ על נטילת תוספים אלו לנשים עם סרטן שד.

Cancer. Published online March 6, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה