בראיון שקיימנו עם פרופ' חייט, לשעבר יו"ר מכון המחקר הלאומי לחקר הסרטן בצרפת, שוחחנו עמו על גישתו לשימוש באמצעים כמו סיגריות אלקטרוניות ותחליפי עישון ללא עשן כחלק מהמאמץ להפסקת עישון.
בפתח הראיון ביקשנו מחייט להתייחס לטיעונים המתנגדים לגישה הרואה בסיגריות אלקטרוניות ותחליפי עישון כחלק מהכלים לגמילה, ובראש ובראשונה הטענה לפיה אין עדיין עדויות קליניות המראות שגישה זו מפחיתה את הסיכון לתחלואה ותמותה מסרטן בהשוואה לעישון סיגריות.
לדעתו של חייט, על אף העובדה שאין עדיין מחקרים קליניים, יש ממצאים מעבדתיים מספקים לכך שרמת הקרצינוגנים אליהם נחשפים המשתמשים בסיגריות אלקטרוניות ותחליפי עישון בהשוואה לחשיפה למעשנים סיגריות טבק רגילות נמוכה באופן משמעותי וניכר, ולכן זוהי עדות מספקת מבחינתו לתמוך בחלופה זו בעת הצורך.
באשר לטענה שהצעת חלופה כזו תמנע מאנשים להיגמל מחלוטין מעישון מסביר חייט כי בכל העולם המערבי קיים גרעין קשה, המוערך בסד"ג של כ-20% מהאוכלוסייה שלמרות המודעות שלו לסיכון הרב הכרוך בעישון וניסיונות להיגמל – אינו מצליח להיגמל. ולכן בחירה בחלופה שמפחיתה באופן משמעותי את הסיכון לתחלואת סרטן באמצעות סיגריות אלקטרוניות ו/או מוצרי עישון ללא עשן עדיפה לדעתו על המשך עישון, ועל המימסד הרפואי לעודד השימוש בו לצרכנים המתאימים.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!