טיפול משולב ב-Lenvatinib (לנווימה) עם Pembrolizumab (קיטרודה) הדגים פעילות משמעותית כנגד הגידול בנשים עם סרטן רירית הרחם גרורתי או חוזר, ללא תלות בביטוי MSI (Microsatellite Instability) או PD-L1 (Programmed-Death Ligand 1), כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Lancet Oncology.
החוקרים השלימו מחקר בתווית-פתוחה, בשלב 2, אשר נערך ב-11 מרכזים בארצות הברית וכלל נשים בגילאי 18 שנים ומעלה, עם אבחנה של סרטן גרורתי של רירית הרחם, מדד ECOG של 0-1, אשר קיבלו עד שני קווי טיפול סיסטמי קודמים ונותרו עם מחלה מדידה ותוחלת חיים של לפחות 12 שבועות.
המשתתפות במחקר קיבלו טיפול פומי ב-Lenvatinib במינון 20 מ”ג, עם טיפול תוך-ורידי ב-Pembrolizumab במינון 200 מ”ג, אחת לשלושה שבועות. הטיפול נמשך עד התקדמות מחלה, התפתחות השפעות רעילות בלתי-מתקבלות, או הסרת ההשכמה. התוצא העיקרי של ניוח הביניים הנוכחי היה שיעור הנשים עם תגובה אובייקטיבית לאחר 24 שבועות, כפי שנקבע לפי קריטריוני irRECIST (Immune-Related Response Evaluation Criteria In Solid Tumors).
בתקופה שבין ספטמבר 2015 ועד יולי 2017 גויסו למחקר 54 נשים, מהן 53 נכללו בניתוח הנתונים. בעת חיתוך הנתונים להערכת פעילות נוגדת-גידול, חציון משך המעקב עמד על 13.3 חודשים.
מהנתונים עלה כי ב-21 נשים (39.6%) תועדה תגובה אובייקטיבית לאחר 24 שבועות. אירועים חריגים חמורים על-רקע הטיפול תועדו ב-16 נשים (30%) וכן דווח על מקרה תמותה אחד על-רקע הטיפול (דימום תוך-גולגולתי). האירועים החריגים הנפוצים ביותר, בכל דרגה, כללו יתר לחץ דם (58%), עייפות (55%), שלשולים (51%) ותת-פעילות של בלוטת התריס (47%).
האירועים החריגים הנפוצים בדרגה 3 כללו יתר לחץ דם (34%) ושלשולים (8%). לא תועדו אירועים חריגים בדרגה 4. חמש נשים פרשו מהמחקר בשל אירועים חריגים משנית לטיפול.
החוקרים מסכמים וכותבים כי משלב Pembrolizumab עם Lenvatinib הדגים פעילות כנגד הגידול בנשים עם סרטן מתקדם של רירית הרחם, עם פרופיל בטיחות דומה לזה שתואר בעבר כאשר תכשירים אלו ניתנו לבדם, פרט לשכיחות מוגברת של תת-פעילות של בלוטת התריס. הם מאמינים כי משלב זה עשוי לשמש כאפשרות טיפול חדשה באוכלוסיה זו.
Lancet Oncol 2019
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!