אונקולוגיה

טיפול ב-Tafasitamab משפר הישרדות ללא-התקדמות מחלה בחולים עם לימפומה פוליקולארית מתקדמת (מתוך הודעת Incyte)

הוספת Tafasitamab (מינג’ובי) לטיפול ב-Lenalidomide ו-Rituximab שיפר את התוצאות בחולים עם לימפומה פוליקולארית חוזרת או עמידה לטיפול, כך עולה מנתונים חדשים ממחקר inMIND כפי שדווח על-ידי היצרן.

המומחים מסבירים כי Tafasitamab הינו נוגדן חד-שבטי הומאני כנגד CD19. התכשיר מאושר לשימוש בארצות הברית בשילוב עם Lenalidomide לטיפול במבוגרים עם לימפומה חוזרת או עמידה מסוג DLBCL (או Diffuse Large B Cell Lymphoma) לא-ספציפית, כולל לימפומה בדרגה נמוכה – שאינם מתאימים להשתלת מח עצם עצמית.

מחקר inMIND הינו מחקר אקראי בשלב 3, שכלל 654 מבוגרים עם לימפומה פוליקולארית חוזרת או עמידה לטיפול (דרגה 1 עד A3) או לימפומה מסוג Marginal Zone Lymphoma.

התוצא העיקרי של המחקר היה הישרדות ללא-התקדמות מחלה בקרב חולים עם לימפומה פוליקולארית. תוצאי סיום משניים כללו את שיעורי הישרדות ללא-התקדמות מחלה לפי הערכת החוקרים בכלל אוכלוסיית המחקר, כמו גם תגובה מלאה לפי PET והישרדות כוללת בחולים עם לימפומה פוליקולארית.

המחקר ענה על תוצאי הסיום העיקריים והמשניים.

החוקרים לא זיהו סוגיות בטיחות חדשות על-רקע הטיפול ב- Tafasitamab. תופעות הלוואי הנפוצות המדווחות בחולים שטופלו ב- Tafasitamab כללו עייפות או חולשה, שיעול, חום, שלשול, זיהום בדרכי נשימה, נפיחות ידיים או רגליים וירידה בתאבון.

בחברת התרופות מצפים להגיש בקשה לאישור לימפומה פוליקולארית לטיפול בחולים לאחר כישלון לפחות טיפול אימונותרפי או כימו-אימונותרפי אחד כנגד CD20.

מתוך הודעת Incyte

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה