GLP-1 RAs בטוחים בתקופה הפריאופרטיבית: הנחיות חדשות (ASMBS)

מרבית המטופלים יכולים ליטול בבטחה תרופות מסוג GLP-1 RAs עד ליום הניתוח - כך עולה מהנחיות חדשות שפורסמו על ידי חמש אגודות רפואיות מובילות

מרבית המטופלים יכולים להמשיך בנטילת תרופות מסוג GLP-1 RAs עד ליום הניתוח, בשונה מההמלצות הקודמות שדרשו הפסקת הטיפול שבוע לפני הפרוצדורה, כך עולה מהנחיות חדשות שפורסמו על ידי חמש אגודות רפואיות מובילות. ההחלטה על המשך הטיפול צריכה להתקבל בשיתוף פעולה בין המטופל וצוות הטיפול הרב-תחומי, תוך התחשבות בסיכון לאספירציה עקב עיכוב בריקון הקיבה.

ההנחיות החדשות, שפורסמו על ידי חמש אגודות כולל האגודה האמריקאית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית והאגודה האמריקאית למרדימים, מדגישות מספר גורמי סיכון משמעותיים. אלה כוללים את שלב העלאת המינון, שמהווה תקופת סיכון מוגבר לעיכוב בריקון הקיבה, מינון גבוה שמעלה את הסיכון לתופעות לוואי במערכת העיכול, ומתן שבועי לעומת יומי שמגביר את הסיכון לתופעות במערכת העיכול.

ד"ר אליסון שולמן מאוניברסיטת מישיגן מדגישה כי ההנחיות הקודמות גרמו לביטולים מיותרים של הליכים רבים והובילו לשימוש מוגבר בהרדמה כללית במקרים שיכלו להסתפק בסדציה בינונית. היא מציינת כי "המחקרים הקיימים הראו תוצאות מעורבות לגבי הסיכון המוגבר באירועים אלו, והנתונים המוגבלים הזמינים אינם עקביים."

ההנחיות החדשות ממליצות על מספר אמצעי זהירות, כולל דיאטה נוזלית 24 שעות לפני ההליך, ובמקרה הצורך – שימוש באולטרסאונד נקודתי להערכת סיכון האספירציה. במקרים בהם קיים חשש לתכולה קיבתית מוגברת ביום ההליך, יש לשקול שימוש באינדוקציה מהירה של הרדמה כללית עם אינטובציה טרכיאלית.

ד"ר דיויד פורו, מנהל מרכז בריאות העיכול בהנטינגטון, ניו יורק, מציין כי ההנחיות החדשות יעודדו קלינאים לבחון את הסיכון האינדיבידואלי במקום להשתמש בהמלצה גורפת להפסקת התרופות. הוא מוסיף כי "בחלק מהמקרים, תרופות אלו יכולות לגרום לרמת עיכוב בריקון הקיבה הדומה לגסטרופרזיס."

לכתבה ב-Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה