לרוב נהוג לטפל בזיהומי סטפילוקוקים בשתלים אורתופדיים בשילוב אנטיביוטי. עם זאת, חוקרים מספרד מצאו כי טיפול מונותרפי ב-Moxifloxacin (מגאקסין) הינה אפשרות טיפול בטוחה ויעילה במצבים אלו.
לדברי החוקרים, מספר החולים שנכללו במחקר היה מוגבל יחסית ולכן יש להתייחס בזהירות לממצאים.
החוקרים מסבירים כי סטפילוקוקים הם בין הגורמים הנפוצים ביותר, ואחראיים ל-1-2% מהזיהומים בארתרופלסטיות. הטיפול תלוי בבדיקות רגישות החיידק.
הטיפול המקובל כולל שילוב Rifampicin (רימקטן) עם Ciprofloxacin (ציפרוגיס) למניעת עמידות, אך המשטר מוגבל בשל תופעות לוואי ואינטראקציה בין תרופות. החוקרים משערים כי עם Moxifloxacin, לו פוטנטיות גבוהה פי עשר מזו של Ciprofloxacin, סיכוי נמוך יותר להתפתחות עמידות.
במסגרת המחקר נבחנו 48 חולים עם זיהום סטפילוקוקי על שתל אורתופדי בין השנים 2006-2009. לאחר טיפול כירורגי ראשוני, כל החולים קיבלו טיפול פראנטרלי ב-Cloxacillin או Cefazolin, למשך עד שבועיים ולאחר מכן טיפול פומי ב-Moxifloxacin במינון 400 מ”ג, פעם ביום, למשך שלושה חודשים.
חיידק Staphylococcus Aureus היה הגורם האחראי ב-33 חולים וחיידק CONS (Coagulase Negative Staphylococci) היה האחראי ביתר 15 החולים.
ריפוי תועד ב-38 מבין 46 חולים (82.6%) שהשלימו טיפול מלא. מבין 32 החולים שהשלימו מעקב בן שנתיים, 30 היו חופשיים מזיהום.
לא תועדו תופעות לוואי משמעותיות בעקבות הטיפול ב-Moxifloxacin.
למרות שהם קוראים לערוך מחקרים נוספים בנושא, החורקים סבורים כי הטיפול המונותרפי ב-Moxifloxacin, הניתן פעם ביום, מלווה בשיעורי היענות גבוהים ושיעור נמוך של תופעות לוואי.
Antimicrob Agents Chemother. Posted online September 20, 2010
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!